Trei dintre componentii delegatiei de box a Romaniei la Mondialele din SUA, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan, au fost exclusi pe viata de catre forul international de box amator dupa ce au fost prinsi la furat intr-un magazin din Chicago! In
Trei dintre componentii delegatiei de box a Romaniei la Mondialele din SUA, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan, au fost exclusi pe viata de catre forul international de box amator dupa ce au fost prinsi la furat intr-un magazin din Chicago! Incidentul, care va schimba dramatic soarta celor trei inconstienti, patand definitiv si obrazul boxului romanesc, s-a petrecut sambata, intr-un magazin din centrul metropolei americane, unde au fost retinuti de fortele de securitate pentru tentativa de furt.
La numai doua zile dupa ce au fost eliminati din primul tur al Mondialelor de box, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au provocat o adevarata furtuna la Chicago, fiind retinuti de agentii de securitate ai unui magazin de echipament sportiv pentru tentativa de furt. La iesire, cei trei au fost opriti pentru ca aveau in sacosa cateva caciuli, manusi si perechi de adidasi pe care nu le platisera. Desi conducerea magazinului n-a dorit sa depuna plangere penala, deoarece isi recuperase intre timp prejudiciul, politia metropolitana a intervenit, i-a identificat si fotografiat pe cei trei si a informat Ambasada Romaniei si Comitetul de Organizare al competitiei. Incidentul a atras o reactie dura din partea presedintelui AIBA, taiwanezul Ching Kuo Wu, care a anuntat, duminica seara, ca Dinu, Gavril si Stan sunt exclusi pe viata din boxul amator. "Am propus anterior ca la astfel de incidente sa fie exclusa toata delegatia din care fac parte cei care incalca legile. Acum facem o exceptie, insa", a mentionat Wu, dupa ce presedintele FRB, Rudel Obreja, care este si vicepresedintele AIBA, si-a cerut scuze public fata de toti participantii. "Nu-si dau seama probabil ce repercusiuni au faptele lor. Cred, din pacate, ca nu si-au identificat tintele in viata", a punctat Obreja, adaugand ca "ne punem si noi cenusa in cap pentru acest incident regretabil". Reactiile n-au intarzit sa apara si in Romania, ANS si COSR condamnand gestul celor trei inconstienti. "Aceasta intamplare aduce o atingere grava imaginii Romaniei. Voi convoca de urgenta Colegiul ANS si vom lua atitudine si fata de FRB", a spus presedintele ANS, Octavian Belu. "E un caz foarte grav. Pana la intoarcerea delegatiei, suspendam orice finantare legata de FRB. In primul Comitet Executiv vom cere suspendarea pe viata a celor trei sportivi din toate loturile olimpice", a declarat si secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.