Oficiali din sase state producatoare de petrol din Golful Persic vor decide, in luna decembrie, daca pot respecta termenul limita al anului 2010 pentru crearea unei uniuni monetare, a declarat guvernatorul bancii centrale din Arabia Saudita, Hamad Sa
Oficiali din sase state producatoare de petrol din Golful Persic vor decide, in luna decembrie, daca pot respecta termenul limita al anului 2010 pentru crearea unei uniuni monetare, a declarat guvernatorul bancii centrale din Arabia Saudita, Hamad Saud al-Sayyari, citat de Reuters, potrivit Mediafax. Investitorii au urmarit rezultatul unei reuniuni care a avut loc in portul saudit Jeddah de la Marea Rosie, pentru indicii referitoare la o eventuala modificare a politicii monetare, care ar putea mari asteptarile pietei referitoare la renuntarea la cotarea valutelor regionale in functie de dolar. Monedele statelor din zona Golfului Persic au fost cotate in urcare vineri, la niveluri record, intrucat investitorii au anticipat o amanare a uniunii monetare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.