Senatorul PRM Gheorghe Funar a depus, ieri, in Parlament o initiativa legislativa "pentru linistea romanilor", care prevede interzicerea partidelor politice constituite pe criterii etnice si interzice membrilor UDMR sa faca parte din Guvern.
Intr-un comunicat dat publicitatii se arata ca proiectul interzice asimilarea UDMR, "o organizatie antiromaneasca si antieuropeana”, cu un partid politic, interzice asimilarea oricarei organizatii apartinand minoritatilor nationale cu un partid politic si obliga Ministerul Public sa actioneze pentru scoaterea in afara legii a oricarei organizatii constituite pe criterii etnice, care „nu respecta suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei”.
"Se interzice membrilor UDMR sa faca parte din Guvernul Romaniei si din structurile sale din teritoriu si sa ocupe functii de demnitate publica", se mai mentioneaza in documentul citat. Potrivit unui articol al proiectului, este interzis, totodata, incepand cu anul scolar 2008-2009, separatismul scolar pe criterii etnice in invatamantul de stat si se prevede ca in fiecare unitate de invatamant scolar si universitar de stat din Romania este obligatorie existenta claselor, respectiv a facultatilor in care se desfasoara procesul didactic in limba romana, limba oficiala a tarii.
In proiect mai este prevazuta interzicerea finantarii din bugetul statului roman sau din bugetele locale a organizatiilor neguvernamentale ale etnicilor maghiari, inclusiv a UDMR, se interzic emisiunile in limba maghiara la studiourile publice de radio si televiziune, iar SRI si SIE trebuie sa prezinte rapoarte in fata Parlamentului, la sfarsitul fiecarui trimestru, cu privire la actiunile antiromanesti si antieuropene organizate de catre UDMR, Ungaria si iredentismul maghiar. (Mediafax)