Anchetatorii vor solicita o expertiza psihiatrica in cazul lui Cosmin Lazaroiu, tanarul acuzat ca l-ar fi ucis si transat pe Ion Leontin Bebu, al carui cadavru a fost descoperit sub doua poduri din judetul Caras-Severin. Anchetatorii incearca astfe
Anchetatorii vor solicita o expertiza psihiatrica in cazul lui Cosmin Lazaroiu, tanarul acuzat ca l-ar fi ucis si transat pe Ion Leontin Bebu, al carui cadavru a fost descoperit sub doua poduri din judetul Caras-Severin. Anchetatorii incearca astfel sa stabileasca daca Lazaroiu a fost sau nu lucid in momentul comiterii crimei, acest lucru fiind impus de procedura in astfel de cazuri. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au audiat ieri mai multi martori in acest caz. "Au fost audiati doi martori si mai este asteptata o persoana. Procurorii asteapta acum rezultatele probelor recoltate si actul medico-legal de la IML Caras-Severin", a precizat Magda Badescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, doi dintre cei trei martori confirma ca, in noaptea de 11 spre 12 octombrie, l-au vazut pe agentul de paza din Penitenciarul Pelendava, Cosmin Lazaroiu, in municipiul Caransebes. Parintii si fratele lui Leontin Bebu au fost prezenti ieri in fata Parchetului. Fratele victimei, Dorin Bebu, a spus ca in timpul inmormantarii Lazaroiu a stat tot timpul alaturi de familia indurerata. "In ziua inmormantarii m-a strans in brate si mi-a spus ca nu-i vine sa creada ca cineva l-a facut bucati pe prietenul lui. A stat la noi in casa, a plans la capataiul fratelui meu. Sa sufere la fel cum a suferit Leo", a spus Dorin Bebu. Mama victimei sustine ca presupusul asasin a venit cu ochii in lacrimi si i-a spus ca regreta disparitia fiului sau. "Cand baiatul meu era mort in casa acest animal a venit la mine cu lacrimi in ochi si mi-a spus ca regreta disparitia lui. Daca stiam ca el mi-a ucis baiatul, atunci cand m-a imbratisat ii scoteam ochii cu cutitul. Suntem disperati si va rugam sa ne ajutati sa plateasca pentru ce a facut", a spus Felica Bebu. Ea a mai precizat ca a dat declaratii legate de bijuteriile care apartineau fiului sau si care au disparut. "Am fost la Parchet sa spunem ce aur avea baiatul meu, pentru ca lantul de la gat, si ceasul poleit cu aur nu s-au mai gasit", a mai spus mama celui ucis.
Magistratii Tribunalului Dolj au emis la sfarsitul saptamanii trecute un mandat de arestare pe 29 de zile pe numele lui Cosmin Gheorghe Lazaroiu, care, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Laurentiu Anghel, ar fi recunoscut in fata procurorului de caz ca l-a ucis pe Ion Leontin Bebu. Potrivit unui comunicat remis presei de conducerea Penitenciarului Pelendava din Craiova, Cosmin Gheorghe Lazaroiu este angajat al unitatii in functia de agent operativ principal III (supraveghere), din ianuarie 2001. In urma examinarii psihologice, specialistii Centrului de Psihologie din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative l-au declarat "apt" pentru desfasurarea acestei activitati.
Transat cu panze de bomfaier si cutite
Criminalistii doljeni au stabilit ca Leontin Bebu, in varsta de 30 ani, ar fi fost ucis de catre Cosmin Lazaroiu, de 28 ani, agent de paza in cadrul Penitenciarului Pelendava, in dupa-amiaza de 4 octombrie, chiar in ziua in care tatal sau a anuntat disparitia tanarului. Comandatul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, comisarul-sef Georgel Enescu, declara ca din rapoartele informative ale politistilor a reiesit ca omorul ar fi avut loc intre orele 17.00 si 19.00. "Cosmin Lazaroiu l-a apelat pe Ion Leontin Bebu in data de 4 octombrie, la ora 16.55, si i-a spus sa vina pana la locuinta sa, o garsoniera din cartierul Rovine. Din raportul informativ rezulta ca agentul de paza a intrat de serviciu in aceeasi zi la ora 19.00. Crima a avut loc in acest interval orar", a afirmat Georgel Enescu. Bebu a fost ucis, potrivit anchetatorilor, in urma unei lovituri puternice data la cap, cadavrul sau fiind transat cu panze de bomfaier si cutite intre 6 si 7 octombrie. "Cadavrul a stat mai bine de o zi in casa lui Cosmin Lazaroiu. Dupa ce l-a ucis, el a plecat la serviciu pentru tura sa obisnuita. S-a intors acasa si a inceput operatiunea de transare. Operatiunea a fost una grea, motiv pentru care o parte din bucatile mai mici din corp le-a conservat in frigider. Asa se explica faptul ca unele bucati din trupul sau erau in putrefactie, iar altele nu", a explicat Georgel Enescu, citat de Mediafax. Comandantul Politiei doljene sustine ca agentul de la penitenciar a incercat sa scape de toate dovezile incriminatorii din apartamentul sau. "El a incercat sa scape de dovezi. Covorul in care era infasurat o parte din cadavru era din locuinta sa. El si-a luat un alt covor. Anchetatorii au ridicat insa mai multe probe biologice din apartamentul sau care au fost date la laborator pentru a fi analizate", a mai spus Enescu.
Bani de recuperat
Victima avea de recuperat de la criminal "7.000 - 8.000 de euro". "Victima lua bani cu imprumut de la alti oameni pe care apoi ii imprumuta altora. Un fel de camatarie intermediara. Cosmin Lazaroiu trebuia sa-i achite victimei 7.000 - 8.000 euro. Din datele noastre, in data de 10 octombrie trebuia sa inceapa scadenta datoriei. Stim ca el avea mai multe imprumuturi facute la mai multe persoane. Probabil ca nu mai avea bani de unde sa-i dea si a apelat la aceasta masura. In urma audierilor, tanarul spune ca mai avea sa-i dea o suma de 2.600 de euro", a mai spus Enescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.