Penultima sedinta de tranzactionare a lunii octombrie a fost una cu o lichiditatea scazuta, majoritatea investitorilor mentinandu-se in expectativa, datorita situatiei neclare a preturilor de la BVB, care se mentine pe rosu, fata de celelalte piete d
Penultima sedinta de tranzactionare a lunii octombrie a fost una cu o lichiditatea scazuta, majoritatea investitorilor mentinandu-se in expectativa, datorita situatiei neclare a preturilor de la BVB, care se mentine pe rosu, fata de celelalte piete din zona care se afla in crestere.
Principalul efect al acestei situatii a fost reducerea tranzactiilor, acestea coborand ieri la 2.860 contracte futures si option, valoarea lor reprezentand echivalentul a circa 11,5 milioane lei.
Nici la nivelul pozitiilor futures nu au avut loc miscari ample, astfel ca totalul acestora a ramas ancorat in jurul pragului de 57.000. In opinia unui broker sibian "volatilitatea a fost scazuta astfel ca nu ne puteam astepta la miscari spectaculoase din partea jucatorilor, care au preferat sa tatoneze piata".
Pe segmentul derivatelor valutare, raportul euro/leu a fost tranzactionat pentru sfarsitul anului la 3,37 lei, la deschidere, ordinele numeroase de vanzare coborand pretul pana la 3,3501 lei. Pentru martie pretul de cotare a fost de 3,4245 lei, iar pentru iunie de 3,4049 lei.
Miscarile ascendente ale pretului aurului de pe piata internationala nu i-au lasat indiferenti pe cei care tranzactioneaza derivatele pe acest produs, astfel ca, si in piata sibiana, valoarea unciei a crescut la 775 dolari, mai sus cu 15 dolari fata de vineri.
In ceea ce priveste derivatele pe actiuni, DESIF 5 au fost din nou numarul unu cu aproape 1.500 contracte. Pentru ultima scadenta din acest an DESIF 5 au crescut cu 2 bani si au inchis la 4,42 lei/actiune. DESIF 5 martie 2008 au fost cotate la 4,644 lei/actiune, dupa o crestere usoara de 0,9 bani. Din "tabloul" sesiunii nu puteau lipsi DESIF 2 care, datorita celor 1135 contracte au secondat liderul. DESIF 2 decembrie 2007 au fost cotate la 3,6171 lei/actiune, pret in urcare cu 1,61 bani. Pentru primul termen scadent de anul viitor DESIF 2 au fost cotate la 3,75 lei/actiune dupa ce au acumulat doar 0,02 bani, iar pentru iunie 2008 la 3,93 lei/titlu, marcand un plus de 3 bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.