Compania Enel va produce energie eoliana in Romania din 2010, grupul energetic italian anuntand achizitia companiei Blue Line SRL Romania, care detine drepturile de a dezvolta proiecte de producere a energiei din surse eoliene in Dobrogea cu o capaci
Compania Enel va produce energie eoliana in Romania din 2010, grupul energetic italian anuntand achizitia companiei Blue Line SRL Romania, care detine drepturile de a dezvolta proiecte de producere a energiei din surse eoliene in Dobrogea cu o capacitate potentiala de 200 megawati (circa o treime din productia grupului I de la Cernavoda).Tranzactia a fost incheiata pe 24 octombrie, cand Enel, prin subsidiara sa Enel Investment Holding, a achizitionat 100% din actiunile companiei Blue Line, cu sediul in Bistrita. Proiectele se afla in proces de dezvoltare si se estimeaza ca vor deveni operationale in anul 2010. Oficialii Enel au precizat ca intentioneaza sa dezvolte si alte proiecte in domeniul energiei regenerabile, pe parcursul anilor urmatori, daca vor exista oportunitati in acest sens. Enel este lider mondial in domeniul energiei regenerabile, cu o capacitate de peste 19.000 de megawati in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale, si solare. (A.P. Oprea)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.