Compania romaneasca de software BitDefender ar putea produce o solutie de securitate a datelor pentru terminalul iPhone dupa ce Apple va lansa setul de coduri pe baza caruia producatorii de software pot crea solutii pentru dispozitiv.
"BitDefend
Compania romaneasca de software BitDefender ar putea produce o solutie de securitate a datelor pentru terminalul iPhone dupa ce Apple va lansa setul de coduri pe baza caruia producatorii de software pot crea solutii pentru dispozitiv.
"BitDefender asteapta ca Apple sa puna la dispozitie, pentru iPhone, Software Development Kit, care este un set de coduri ce permit dezvoltarea de programe pentru dispozitivul electronic respectiv. Daca setul de coduri nu este pus la dispozitie, atunci in mod evident nimeni nu poate crea nicio solutie software pentru dispozitiv. In momentul in care acest SDK este disponibil, producatorii de aplicatii software pot incepe dezvoltarea de pachete software pentru respectiva aplicatie", au declarat oficialii BitDefender, citati de NewsIn.
Reprezentantii BitDefender au precizat ca in acest moment compania se afla in faza de analiza a proiectului de dezvoltare a unei solutii de securitate a datelor pentru Apple iPhone si au explicat ca realizarea si lansarea efectiva a software-ului se vor face in functie de cerintele pietei.
"Noi vom produce o solutie de protectie a datelor mai complexa decat un antivirus normal pentru ca va permite blocarea oricarei amenintari informatice (phishing si spam), nu doar a virusilor. (...) Orice proiect de dezvoltare software are o componenta esentiala de marketing, si anume aceea de a lansa produsul respectiv la momentul oportun. Daca il lansam inainte sa existe amenintari informatice pentru iPhone, atunci nimeni nu-l va cumpara. Daca il lansam dupa un an de la lansarea SDK, din nou nu este bine", au spus reprezentantii BitDefender.
Potrivit acestora, software-ul de protectie antivirus pentru terminalul iPhone va functiona ca oricare alta solutie antivirus pentru dispozitivele mobile. Aplicatia se va putea descarca si instala direct pe telefon, prin WAP, sau se va putea instala prin intermediul calculatorului.Apple incearca sa evite traficul prin reducerea vanzarilorCompania americana Apple a confirmat ca va limita vanzarea iPhone la doua aparate pentru fiecare client si ca nu va mai accepta plata cash in reprezentante, ci numai prin carte de credit, pentru a evita traficul si pentru a pastra stocurile in perioada sarbatorilor.
"Este adevarat", a raspuns grupul intrebarilor legate de informatiile vehiculate in presa despre aceasta limitare.
Grupul a recunoscut luni ca din cele 1,4 milioane de aparate iPhone vandute in primele trei luni de la lansarea aparatului, pe 29 iunie, aproximativ 250.000 au fost deja decodate prin intermediul aplicatiilor pirat.
Noile telefoane touch screen iPhone, cu un design inovator, care permit navigarea pe internet si accesarea fisierelor de tip audio si video pot functiona si cu un alt operator telefonic decat AT&T, cu care Apple a incheiat un contract de exclusivitate in Statele Unite.
Decodarea permite utilizarea aparatului iPhone in orice retea GPS din afara Statelor Unite, ceea ce a dat nastere traficului cu aparate deblocate, destinate in principal Europei si Asiei, unde nu au fost inca puse in vanzare.
Apple a pus la punct de curand un program prin care telefoanele decodate deveneau inoperabile, insa hackerii au descoperit noi metode de deblocare.
Pe pagina de internet eBay, spre exemplu, sunt puse in licitatie sute de aparate iPhone decodate, la un pret de 500-600 dolari.
In Franta, telefoanele iPhone decodate au fost puse in vanzare pe internet, cu abonamente in alte retele decat Orange, ce a incheiat cu Apple un acord de exclusivitate pentru Franta si care ameninta ca va intenta proces impotriva acestor distribuitori.
Aparatele decodate sunt vandute cu aproximativ 400 euro, in timp ce Orange va pune in vanzare telefoanele iPhone abia la sfarsitul lunii noiembrie, la un pret de 399 euro.Importatorul Apple in Romania a strans toate dovezile privind vanzarea fara acordul producatoruluiIntegrated Romanian Information Systems a finalizat strangerea dovezilor privind comercializarea fara acordul producatorului in tara a terminalului iPhone si le-a trimis la Apple Europa, care cerceteaza cazul.
"Pentru ca Apple Europa sa ajunga la un raspuns, trebuie mai intai sa stranga si sa analizeze dovezile. Un 'client>> a cumparat Apple iPhone sa vada ce firma il importa si care sunt conditiile de garantie si a mai trimis de asemenea si materiale aparute in presa. In acest moment noi am trimis toata documentatia pe care am putut sa o strangem si asteptam un raspuns", a declarat pentru NewsIn responsabilul pentru marketing si comunicare al I.R.I.S., Catalin Boaru.
El a mai spus ca I.R.I.S. lucreaza la documentatia pe care vrea sa o trimita Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) privind necesitatea omologarii terminalului pentru ca el sa poata fi comercializat. "Ramane sa vedem daca Inspectoratul ne va spune daca este necesara sau nu omologarea. Daca este necesara, ea nu putea fi facuta fara documentatia originala furnizata de importator, adica de noi (I.R.I.S.)", a explicat Boaru.iPhone, prezent de ceva timp in magazinele virtuale romanestiPrimul terminal Apple iPhone prezentat oficial in tara a fost adus de compania Arobs in cadrul Salonului International Auto Bucuresti, desfasurat intre 5 si 15 octombrie. Atunci, compania clujeana anunta ca va importa cam 500 de terminale pana la sfarsitul anului acesta. Pretul unui telefon iPhone comercializat de Arobs este de 599 euro, fara TVA. iPhone se mai vinde la mai multe magazine virtuale, cum ar fi Marketonline.ro si Cel.ro.
Imediat dupa ce Arobs a anuntat ca va comercializa iPhone pe piata din Romania, compania I.R.I.S. - importator si distribuitor unic pentru produsele Apple in Romania -, a sesizat Apple Europa cu privire la acest aspect, in conditiile in care terminalul ar fi trebuit sa intre pe piata romaneasca printr-un distribuitor unic, potrivit importatorului.
Apple a lansat iPhone pe piata din SUA in iunie, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a vandut un milion de unitati, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat.
Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste 10 milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.SDK este un set de unelte folosite de un programator pentru a elabora programe pentru un anumit sistem de operare, platforma hardware, sau pachet de programe existent. Unele SDK-uri pot veni cu depanatoare si alte unelte. Acestea au de obicei o interfata neprietenoasa utilizatorului si de aceea unii programatori prefera sa le foloseasca in combinatie cu medii de dezvoltare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.