Romania a inregistrat progrese in respectarea standardelor internationale in domeniul insolventei firmelor falimentare si ar putea constitui un model in acest domeniu pentru alte state, arata un studiu al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvo
Romania a inregistrat progrese in respectarea standardelor internationale in domeniul insolventei firmelor falimentare si ar putea constitui un model in acest domeniu pentru alte state, arata un studiu al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, potrivit Mediafax.
Studiul realizat de BERD la finele anului trecut arata ca Romania respecta standardele internationale in domeniul insolventei intr-o masura medie, insa, precizeaza institutia, intre timp guvernul roman a mai luat masuri de inbunatatire a situatiei. Daca studiul ar fi luat in calcul masurile luate in acest an de guvern, probabil Romania s-ar fi incadrat in randul tarilor care respecta intr-o mare masura standardele internationale.
In Romania, guvernul a introdus o lege privind licentierea si inregistrarea administratorilor de companii insolvente, pe care i-a plasat sub controlul Asociatiei Nationale a Practicienilor in Insolventa, careia i-a conferit prerogative semnificative.
"Aceasta demonstreaza angajamentul Romaniei de a asigura ca sistemul insolventei este servit de practicieni cu inalta calificare", a declarat consilierul-sef al BERD in domeniul Programului pentru Tranzitia Legislativa, Michel Nussbaumer.
Modelul romanesc de supraveghere a administratorilor de companii insolvente este independent si ofera o alternativa interesanta la sistemele de reglementare operate de guverne.
In studiul BRED au fost incluse Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.
Bulgaria, Macedonia si Slovenia respecta in mare masura standardele internationale in domeniu, Romania si Serbia intr-o proportie medie, iar Albania, Bosnia si Hertegovina si Muntenegru in mica masura. Institutia a tinut sa mentioneze ca majoritatea statelor analizate au inregistrat progrese semnificative in dezvoltarea legislatiei in domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.