Un subofiter de la Penitenciarul cu regim semideschis Pelendava din Craiova a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, de politistii doljeni, acesta fiind acuzat ca l-a omorit si transat pe tinarul de 30 de ani Leontin Ion Bebu, gasit sub un pod
Un subofiter de la Penitenciarul cu regim semideschis Pelendava din Craiova a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, de politistii doljeni, acesta fiind acuzat ca l-a omorit si transat pe tinarul de 30 de ani Leontin Ion Bebu, gasit sub un pod in judetul Caras-Severin, transmite corespondentul ROMPRES.

Subofiterul retinut se numeste Lazaroiu Gheorghe Cosmin, are 28 de ani, era agent de paza la respectivul penitenciar, iar tatal sau a fost comandant al acestui penitenciar.

Comandantul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj, comisarul-sef Georgel Enescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca, cel mai probabil, Lazaroiu Cosmin l-a omorit pe Leontin Ion Bebu pe 4 octombrie, in garsoniera sa din cartierul craiovean Rovine, intre orele 17.00 si 19.00, l-a lasat acolo pina a doua zi dimineata si a plecat la serviciu.

Dupa ce s-a intors, a transat cadavrul cu o pinza de bomfaier si cutite si nu este exclus ca o parte din cadavru sa fi fost pastrata in congelator. Potrivit lui Enescu, cadavrul transat a fost transportat de subofiterul de penitenciar in mai multe transe, in perioada 5-7 octombrie, folosindu-se de o masina inchiriata, in judetul Caras-Severin.

Potrivit sursei citate, Lazaroiu l-a omorit pe Bebu pentru ca acesta avea sa-i dea celui de-al doilea o suma de circa 7.000 de euro si se apropia data scadenta, iar Lazaroiu nu avea banii. Atit Lazaroiu, cit si Bebu intermediau bani cu camata. Mai mult, Lazaroiu si Bebu erau prieteni, iar criminalul a participat chiar la inmormintarea victimei, avind lipit pe parbrizul masinii poza cu victima.

Comisarul-sef Enescu a afirmat ca, in prezent, tinarul retinut ''este blocat'', nu a facut nici un fel de declaratii, singurele cuvinte ale acestuia fiind ca nu crede ca i se poate intimpla lui asa ceva, pentru ca isi luase toate masurile de a nu fi descoperit, mergand chiar pina la inlocuirea lucrurilor din casa cu altele noi. Potrivit lui Enescu, in acest caz complex, s-a desfasurat cu operativitate toata gama de activitati politienesti.

Zeci de politisti au lucrat non-stop, facind verificari in jurul a peste 200 de persoane si inaintind peste 1.000 de rapoarte informative. Tinarul care a fost omorit era student la doua facultati din Craiova si era angajat ca sofer la Directia Judeteana de Sport Dolj. De asemenea, subofiterul acuzat de omor era student la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Craiova. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, tinarul a fost retinut pentru 24 de ore, urmind ca vineri sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de omor deosebit de grav, acesta riscind pina la 25 de ani de inchisoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.