Directoarea unui liceu din Bucuresti vrea sa-i faca pe elevi mai "optimisti" punindu-le muzica in timpul cursurilor. Muzica va fi aleasa in functie de profilul temperamental al elevilor, dar vor fi excluse manelele. Elevii de la Liceul "Mihail S
Directoarea unui liceu din Bucuresti vrea sa-i faca pe elevi mai "optimisti" punindu-le muzica in timpul cursurilor. Muzica va fi aleasa in functie de profilul temperamental al elevilor, dar vor fi excluse manelele. Elevii de la Liceul "Mihail Sadoveanu" din Bucuresti vor fi relaxati si incurajati cu ajutorul muzicii, care va fi ascultata in pauze, dar si in timpul orelor in care se predau biologie, geografie, istorie si limba romana sau in timpul lucrarilor de control. "Intrucit copiii nu prea au incredere in ei la aceasta virsta, vrem sa-i incurajam, sa-i facem sa fie mai optimisti. Vom transmite prin muzica mesaje pozitive, prin care sa-i incurajam si sa-i linistim", a spus Sorina Cretu, directoarea liceului. Muzica va fi difuzata in surdina.

Conducerea liceului intentioneaza sa adopte sistemul incepind cu semestrul al doilea al anului scolar 2007-2008. Directoarea Sorina Cretu a explicat ca tipul de muzica va fi ales dupa ce la orele de psihologie se va identifica tipul de caracter al fiecarui elev. "Vom pune orice fel de muzica, mai putin manele. Daca elevii sint linistiti, atunci vom pune muzica linistita", explica Sorina Cretu. Profesoara de muzica se va ocupa de realizarea CD-urilor.

Proiectul de terapie prin muzica va fi realizat in cadrul Centrului de Documentare si Informare care va primi bani de la Ministerul Educatiei. Pentru inceput, in rolul de DJ va fi documentaristul liceului. Directoarea spune ca are in vedere si realizarea unor sedinte, "menite sa previna violenta si consumul de alcool, la care sa participe elevi, psihologi, parinti, medici, politisti".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.