Ministerul Educatiei a decis sa organizeze inca o sesiune a testelor nationale pentru absolventii care au finalizat clasa a VIII-a pina in anul 2007, inclusiv in anul scolar 2006-2007, dar care nu au promovat testele nationale sau exame


Ministerul Educatiei a decis sa organizeze inca o sesiune a testelor nationale pentru absolventii care au finalizat clasa a VIII-a pina in anul 2007, inclusiv in anul scolar 2006-2007, dar care nu au promovat testele nationale sau examenul de capacitate in sesiunile anterioare. Aceasta sesiune este ultima in care absolventii de gimnaziu vor mai sustine examene la finalul acestui ciclu de invatamint. Incepind cu acest an scolar, elevii care sint in clasa a VIII-a vor intra la liceu pe baza tezelor cu subiect unic si a mediilor obtinute in clasele V-VIII.

Sesiunea speciala se desfasoara in perioada 24 ianuarie - 11 februarie dupa urmatorul calendar: 24 - 25 ianuarie: inscrierea candidatilor la secretariatele scolilor de provenienta, 4 februarie: proba de limba si literatura romana, 5 februarie: limba materna, 6 februarie: matematica, 7 februarie: Istoria sau Geografia Romaniei. Pe 9 februarie vor avea loc prima afisare a rezultatelor, pina la ora 16.00, si depunerea contestatiilor. Rezolvarea acestora este prevazuta pentru 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 11 februarie.

Subiectele se vor extrage din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a testelor nationale, publicate pe site-ul www.subiecte2007.edu.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.