Romania a finalizat negocierile cu Uniunea Europeana (UE) pe tema ultimelor doua Programe Operationale Sectoriale (POS), a declarat pentru Mediafax, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu. Comisia Europeana
Romania a finalizat negocierile cu Uniunea Europeana (UE) pe tema ultimelor doua Programe Operationale Sectoriale (POS), a declarat pentru Mediafax, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu. Comisia Europeana va aproba proiectele, probabil pana la finele lunii. ''Au fost incheiate negocierile cu expertii Comisiei si exista o aprobare de principiu in acest sens. Din punctul nostru de vedere, nu mai este ceva ce sa putem face'', a declarat Vladescu. Romania a obtinut la inceputul lunii iulie aprobarea Comisiei Europene pentru cinci din cele sapte programe operationale: Programul Operational Asistenta Tehnica, Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice, Programul Operational Sectorial Transport si Programul Operational Sectorial Mediu. Programele cumuleaza alocari de fonduri de la Uniunea Europeana de aproape 16 miliarde de euro, din cele 19,3 miliarde euro cat reprezinta fondurile totale pe care Romania le va putea atrage din fondurile structurale si de coeziune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.