Deputatii au modificat in urma cu trei zile Codul de Procedura Penala (CPP), in sensul pedepsirii cu inchisoarea a jurnalistilor care publica imagini si convorbiri rezultate din interceptari. Totodata, cursul anchetelor penale poate fi intrerupt de
Deputatii au modificat in urma cu trei zile Codul de Procedura Penala (CPP), in sensul pedepsirii cu inchisoarea a jurnalistilor care publica imagini si convorbiri rezultate din interceptari. Totodata, cursul anchetelor penale poate fi intrerupt de avocati, iar regimul interceptarior avantajeaza suspectii, transmite NewsIn. OUG 60/2006 de modificare a CPP a fost trimisa deja spre promulgare. Amendamentele apartin unor deputati PSD si membrilor Comisiei Juridice si prevad proceduri care pedepsesc cu inchisoarea pana la sapte ani jurnalistii care divulga/publica informatii sau imagini, convorbiri obtinute din interceptari - acest aspect trimitand la scandalul Remes-Muresan. Mai exista o serie de amendamente care, cumulate, nu mai permit interceptarea convorbirilor telefonice si a altor mijloace electronice de comunicare fara mandat de la judecator.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.