REPUBLICANI - Fuziune prin absorbtie cu PC Partidul Republican a fuzionat prin absorbtie cu Partidul Conservator. Fuziunea a avut loc joi, la Bistrita, iar acordul pe aceasta tema a fost semnat de liderul con­ser­vatorilor bi
REPUBLICANI - Fuziune prin absorbtie cu PC Partidul Republican a fuzionat prin absorbtie cu Partidul Conservator. Fuziunea a avut loc joi, la Bistrita, iar acordul pe aceasta tema a fost semnat de liderul con­ser­vatorilor bistriteni, Ionel Tom­pa, si de reprezentantul Parti­dului Republican, Ceoarec Zachei. Tom­pa a precizat ca in doua saptamani membrii Partidului Republican vor fi "incorporati" in consiliile judetene ale PC si a amintit caa€‚acelasi lucru s-a intamplat si la filiala Baia-Mare. (Dana Piciu)  ION STAN - raportul comisiei sri nu e final Raportul conform caruia cei vizati de cele 13 note ale Grupului de Evidenta al SRI sunt politicieni anitipatizati de "factorul de decizie" este preliminar, intocmit de secretarul Comisiei SRI, Ion Stan, si neasumat de ceilalti membri ai comisiei. Potri­vit lui Ion Stan, raportul final al comisiei va fi elaborat in perioada urmatoare si transmis spre informare presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. Secretarul Comisiei SRI a mai spus ca "elementele de interes pentru opinia publica in acest caz au fost comunicate de presedintele comisiei parlamentare in conferinta de presa saptamanala".   AUTOSTRADA - Traian Basescu, bun de plata Ministerul Transporturilor ii va cere in instanta presedintelui Ba­sescu sa achite 44 de milioane de lei, suma care ar reprezenta pre­ju­diciul creat de seful statului cand era ministru prin rezilierea contractului cu consortiul care urma sa construiasca tronsonul de autostrada Bucuresti - Fun­du­lea. "Voi face o cercetare ama­nun­tita, sa vad care sunt responsabilii pentru acest prejudiciu, si dupa analiza voi decide. Cu siguranta Ba­sescu este implicat, dar mai sunt de identificat si altii", a spus ministrul Ludovic Orban.   PRECIZARE - Fundatia Soros nu mai e in CPC Fundatia pentru o Societate Deschisa (FSD) a devenit Fundatia Soros Romania si nu mai face parte, inca de la sfarsitul anului 2004, din Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC), un grup de ONG-uri care duminica a dat publicitatii o lista cu 11 candidati la alegerile europarlamentare incompatibili cu acest statut. Precizarea a venit ieri, din partea Fundatiei Soros Romania, dupa ce in editia de miercuri a Jurnalului National numele  FSD aparuse pe lista "justitia­rilor", membri ai CPC. (G.A.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.