Enel a achizitionat compania Blue Line SRL prin subsidiara sa Enel Investment Holding si acum detine drepturile de de dezvoltare a unor ferme eoliene in Dobrogea, cu o capacitate totala instalata de 200 MW. Potrivit Enel, proiectele sunt in proces de
Enel a achizitionat compania Blue Line SRL prin subsidiara sa Enel Investment Holding si acum detine drepturile de de dezvoltare a unor ferme eoliene in Dobrogea, cu o capacitate totala instalata de 200 MW. Potrivit Enel, proiectele sunt in proces de dezvoltare si se estimeaza ca vor deveni operationale in 2010. Compania italiana are la nivel mondial o capacitate instalata de 19.000 MW in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale si solare si are un program de cercetare si aplicare tehnologiilor noi in domeniul energiilor regenerabile de 4,1 miliarde de euro pana in 2011. Enel gestioneaza in Romania distributiile de energie Banat si Dobrogea, este furnizor de curent electric si o data cu achizitionarea si transferul de proprietate la Electrica Muntenia Sud va avea in tara 2,5 milioane de consumatori, 124.000 de kilometri de retea si 5.700 angajati. Enel a depus oferta angajanta pentru construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si a depus oferte pentru construirea de noi grupuri la termocentralele de la Braila, Borzesti, Doicesti si doreste sa construiasca o centrala termoelectrica in Zona Libera Galati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.