Daca esti burlac sau daca mesteci guma nu te ingrasi. Acesta este rezultatul unui studiu american, prezentat intr-o conferinta care avea ca tema obezitatea. Studiul a durat 5 ani si au participat 8.000 de tineri. Rezultatele au aratat ca odata ce se
Daca esti burlac sau daca mesteci guma nu te ingrasi. Acesta este rezultatul unui studiu american, prezentat intr-o conferinta care avea ca tema obezitatea. Studiul a durat 5 ani si au participat 8.000 de tineri. Rezultatele au aratat ca odata ce se insoara, partenerii incep sa se ingrase. Cu cat inaintam in varsta, cu totii punem kilograme in plus pe noi. In general, femeile se ingrasa cu 7 kilograme, iar barbatii cu 11. Dar daca ne casatorim, aceasta greutate castigata in timp creste. Astfel, femeile se ingrasa cu 11 kg, iar barbatii cu 13,5 kg. “O fi oare relatia amoroasa de vina sau impartirea aceluiasi acoperis ori atmosfera?” se intreaba Penny-Gordon Larsen, una din autoarele studiului, care opteaza pentru a doua optiune. “Pot exista multe motive, de la copii pana la lipsa timpului liber”, spune Nathalie The, co-autoare a studiului. Nu cu mult timp inainte, oamenii de stiinta au aratat ca obezitatea poate fi contagioasa din punct de vedere social, iar prietenia cu persoane obeze ar putea fi un factoe de risc, prezent in 57 la suta din cazuri. In cazul casatoriei, acest risc este si mai mare. “Ar trebui sa fie tocmai invers, a dica partenerul cu o greutate corporala mai mica sa-l influenteze pe cel obez sa adopte un stil de viata mai sanatos”, spune Gordon Larson.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.