George Bush a inclus Romania pe lista tarilor care ar putea fi lovite de rachetele intercontinentale iraniene, in incercarea de a justifica necesitatea scutului american din Europa. „Serviciile noastre de informatii estimeaza ca, prin asistent
George Bush a inclus Romania pe lista tarilor care ar putea fi lovite de rachetele intercontinentale iraniene, in incercarea de a justifica necesitatea scutului american din Europa. „Serviciile noastre de informatii estimeaza ca, prin asistenta straina continua, Iranul ar putea dezvolta o racheta intercontinentala capabila sa loveasca SUA si intreaga Europa pana in 2015. Oficialii iranieni au declarat ca dezvolta rachete cu o raza de actiune de 1.200 de mile (1930,8 km), ceea ce le da posibilitatea de a lovi aliatii nostri din NATO, inclusiv Grecia, Romania, Bulgaria si, posibil, Polonia, Ungaria sau Slovacia“, a spus Bush in discursul sau.

Coincidenta sau nu, si omologul sau roman, Traian Basescu, a declarat zilele acestea ca Iranul continua sa se afle in atentia comunitatii internationale din cauza regimului extrem de agresiv aflat la putere, intr-o expunere privind securitatea in zona Marii Negre. Argumentele liderului de la Casa Alba par construite pentru publicul american, dupa modelul demonizarii lui Saddam Hussein inainte de atacul din 2003 asupra Irakului. Bush a spus ca Romania poate fi tinta Iranului, dar a omis sa spuna ca scutul antiracheta nu va proteja Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.