Maine se deschide la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala targul de Sfantul Dumitru sub genericul "Toamna la Muzeul Satului".
Pana duminica, mesterii populari si producatorii de preparate gastronomice vor fi secondati de folcorul muzica
Maine se deschide la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala targul de Sfantul Dumitru sub genericul "Toamna la Muzeul Satului".
Pana duminica, mesterii populari si producatorii de preparate gastronomice vor fi secondati de folcorul muzical si coregrafic din tara si de peste hotare. Targul se deschide maine la pranz, ziua fiind dedicata aromanilor: ora 13.30 - Corul Institutului Teologic (Bucuresti) * ora 14.00 - momente folclorice cu "Museata Armana" din Mihail Kogalniceanu (jud. Constanta), "Ansamblul Pilisterlu" (Bucuresti) si grupul vocal de muzica veche "Boatea Pindului" (Bucuresti). Sambata este dedicata traditiilor, in special nuntii la romani. De la ora 11.30, Ansamblul din Rupea (jud. Brasov) va reconstitui principalele secvente ceremoniale ("Gatitul miresei", "Plecatul dupa nasi", "Constituirea alaiului mirelui", "Intampinarea nuntasilor la casa miresei", "Strigatul zestrei", "Jocul miresei", "Plecatul la cununie", "Darul" si "Masa mare"). Targul multicultural va fi organizat duminica, de la ora 12.00, cand este programata intalnirea cu lipovenii din comuna Jurilovca (jud. Tulcea) si cu grupuri folclorice din Grecia, Italia, Spania si China. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.