Zeci de romani care locuiesc in regiunea San Diego din SUA au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele din cauza incendiilor. "Au plecat in zo­ne mai sigure, fie la prieteni, la ru­de, fie in centrele special amenajate de autori
Zeci de romani care locuiesc in regiunea San Diego din SUA au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele din cauza incendiilor. "Au plecat in zo­ne mai sigure, fie la prieteni, la ru­de, fie in centrele special amenajate de autoritati (scoli, licee, stadi­oa­ne)", ne-a spus preotul Iustin Cap­sa, de la biserica ortodoxa ro­ma­na din San Diego. De ieri, re­fu­gia­tii romani au inceput insa sa se in­toarca la locuintele lor, in ciuda fu­mului foarte gros din zona. Din in­formatiile primite de preotul Iustin Cap­sa, doar una din familiile de roma­ni din zona si-a pierdut casa in fla­cari. Familia nu a putut fi deo­cam­­data contactata. "Sunt bucuros sa vad ca romanii din celelalte zone au raspuns po­zitiv, m-au contactat sa isi ofere ajutorul lor pentru cei afla­ti in nevoi. In aceste momente gre­le, sprijinul comunitatii este foarte important", a mai spus preotul Iustin Capsa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.