Numai in perioada 1 - 20 octombrie a.c, Serviciul controlului strainilor din Romania, a expulzat un numar de 28 de straini. Acestia au fost trimisi catre judecatoriile din raza lor de domiciliu spre a le aplica mai intai sanctiunile prevazute atat la
Numai in perioada 1 - 20 octombrie a.c, Serviciul controlului strainilor din Romania, a expulzat un numar de 28 de straini. Acestia au fost trimisi catre judecatoriile din raza lor de domiciliu spre a le aplica mai intai sanctiunile prevazute atat la legea controlului strainilor de pe teritoriul romanesc, cat si la legea pentru proteguirea muncii indigene. Tot in acest timp Serviciul Controlului Strainilor de pe langa Prefectura municipiilor: Iasi, Bucuresti, Galati, Brasov, Oradea, Cluj, au obligat strainii fara forme legale sa paraseasca Romania si acestia au fost obligati sa plateasca si o amenda in valoare de 1000 de lei. Printre strainii expulzati au fost; italieni, armeni, ucrainieni, evrei (evrei care nu au contactat federatia comunitatilor de evrei din tara noastra). Multi dintre strainii expulzati au comis acte de evaziune fiscala, iar multi dintre ei practicau munca la negru si nu aveau forme legale de sedere pe teritoriul nostru.
ZIUA, 25 octombrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.