PROTEST - Ducu Bertzi si Mihai Cosmin Popescu aduc "picatura de cultura"
"N-ai vrea?"... "Da!" Asa a inceput in urma cu zece ani colaborarea dintre Ducu Bertzi si Mihai Cosmin Popescu. Impreuna au adus "Omul cu chitara" la Radio Romania Actu
PROTEST - Ducu Bertzi si Mihai Cosmin Popescu aduc "picatura de cultura"
"N-ai vrea?"... "Da!" Asa a inceput in urma cu zece ani colaborarea dintre Ducu Bertzi si Mihai Cosmin Popescu. Impreuna au adus "Omul cu chitara" la Radio Romania Actualitati. De un deceniu, in fiecare vineri, de la ora 23:00.


Jurnalul National: Unde, cand, cum si de ce a aparut "Omul cu chitara" pe unde scurte? Ducu Bertzi: A aparut dintr-o necesitate. Imi doream o emisiune de folk si nu numai folk, o emisiune a oamenilor cu o chitara intr-o perioada in care intalneam in concerte tot mai mult oameni cu CD-ul. Mi-am dat seama ca trebuie facut ceva in sprijinul celor care s-au indragostit pe viata de acest instrument.
Mihai Cosmin Popescu: M-a sunat Ducu intr-o seara de octombrie si mi-a spus ca directorul canalului Radio Romania Actualitati, pe atunci Viorel Popescu, i-a propus o emisiune saptamanala de folk. "N-ai vrea?..." si am zis da imediat, chiar daca mai aveam aproximativ 20 de emisiuni pe luna. Si am ramas impreuna de atunci. De la data de 7 noiembrie 1997, vinerea, de la ora 23:00.


Cati oameni cu chitarele lor v-au colindat la emisiune?Aproape tot ce misca in folkul romanesc a fost in direct la noi.
Emisiunea nu are obligatoriu invitati. Si totusi, la ocazii exceptionale sau la cererea ascultatorilor i-am avut in studio pe Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Vlady Cnejevici, George Stanca, Eugen Cristea, Mircea Radu, Victor Socaciu, Dinu Olarasu, Mircea Florian, in primavara pe Motu Pittis...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.