Decizia Curtii Constitutionale, care a decis ca articolele OUG 110/2005 sunt neconstitutionale, nu se va aplica retroactiv. Este vorba despre ordonanta privind vanzarea cabinetelor medicale doctorilor care profesau in aceste spatii. Potrivit actului
Decizia Curtii Constitutionale, care a decis ca articolele OUG 110/2005 sunt neconstitutionale, nu se va aplica retroactiv. Este vorba despre ordonanta privind vanzarea cabinetelor medicale doctorilor care profesau in aceste spatii. Potrivit actului normativ, anulat de Curtea Constitutionala, autoritatile locale erau obligate sa vanda medicilor imobilele in care acestia isi desfasurau activitatea la preturi infime. In urma unei actiuni de exceptie de neconstitutionalitate introduse de consiliile locale Bogdanesti si Solont, din judetul Bacau, articole esentiale din OUG 110/2005 au fost declarate necosntitutionale, urmand ca actul normativ sa fie modificat de Parlament. Decizia Curtii Constitutionale a fost definitiva si general obligatorie si s-a pronuntat in sedinta publica din data de 9 octombrie 2007.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.