Ministerul Agriculturii va organiza o noua licitatie in vederea alegerii bancii care va administra fondurile de la Uniunea Europeana destinate agriculturii, in conditiile in care licitatia initiala a fost anulata de Consiliul National de Solutionare
Ministerul Agriculturii va organiza o noua licitatie in vederea alegerii bancii care va administra fondurile de la Uniunea Europeana destinate agriculturii, in conditiile in care licitatia initiala a fost anulata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor in urma contestatiei depuse de Raiffeisen Bank. Decizia anularii licitatiei a fost luata la finele saptamanii trecute, dupa ce Raiffeisen Bank, banca participanta la licitatie, a contestat descalificarea ofertei depuse si desemnarea BCR castigatoare. "Consiliul a decis ca oferta Raiffeisen nu a fost descalificata incorect, dar, in acelasi timp, a decis ca oferta BCR nu trebuia desemnata castigatoare, astfel ca s-a hotarat anularea licitatiei. Decizia este obligatorie si executorie pentru autoritatea contractanta, adica Ministerul Agriculturii, care trebuie sa reia procedurile, adica sa organizeze o noua licitatie", a spus directorul Directiei administrative si de investitii din minister, Daniel Şerbanescu, pentru Mediafax. In aceste conditii, MA va relua procedurile de selectare a bancii care va administra banii europeni pentru agricultura si dezvoltare rurala cel mai probabil la finele acestui an sau la inceputul anului viitor, insa sumele vizate vor fi cele pentru anul viitor, pentru cele din acest an fiind prea tarziu. "Ministerul nu poate relua procedurile imediat, pentru ca este tarziu pentru a le mai face anul acesta, iar pentru o licitatie care sa vizeze fondurile UE acordate pentru 2008, trebuie sa cunoastem valoarea acestora. Sigur, o parte a acestor fonduri le stim, pentru ca sunt prevazute in regulamente si legi, dar trebuie sa stim cat mai aproape de valoarea exacta, pentru a realiza un caiet de sarcini in concordanta. Cel mai probabil, la sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor vom organiza o noua licitatie", a afirmat Şerbanescu. Cu toate ca aceasta licitatie a fost anulata, Şerbanescu vede ca solutie pentru a nu se crea un blocaj-problema virarea banilor in conturile deschise in valuta ale ministerului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.