Omul de afaceri Vasile Turcu, proprietarul grupului de firme Romconstruct si actionar al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, va investi 130 de milioane de euro in constructia a 2.500 de locuinte in Bucuresti, alte 6 milioane de euro fiind destinate
Omul de afaceri Vasile Turcu, proprietarul grupului de firme Romconstruct si actionar al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, va investi 130 de milioane de euro in constructia a 2.500 de locuinte in Bucuresti, alte 6 milioane de euro fiind destinate amenajarii a 4 camine studentesti.
"Detin un teren de 75.000 de metri patrati in Bucuresti, in zona Republica, pe care l-am cumparat in urma cu trei ani. Aici erau niste cladiri vechi, pe care le-am demolat. Vom incepe in primavara anului viitor constructia a 2.500 de locuinte, in care vom investi circa 130 de milioane de euro, banii provenind din credite bancare si din surse proprii. Este pentru prima oara cand investesc in constructia de locuinte", a declarat Vasile Turcu.
El a adaugat ca in acest moment se lucreaza la proiectarea ansamblului rezidential.
Pana la sfarsitul anului 2008, vor fi date in folosinta circa 20-30% din numarul total de apartamente, urmand ca celelalte sa fie construite in maximum doi ani de la inceperea lucrarilor. Potrivit omului de afaceri, pretul de constructie va fi de circa 500 de euro metrul patrat, locuintele urmand sa fie vandute cu 800 - 900 de euro metrul patrat.
"Dificultatile pe care le intampinam vin din partea autoritatilor, care se misca foarte greu cu avizele. Cand vine cineva care vrea sa investeasca, autoritatile ar trebui sa il intampine cu flori, nu sa-i puna bete in roate", a continuat Turcu.
In afara proiectului rezidential, omul de afaceri va mai investi si in amenajarea a patru camine studentesti, tot in Bucuresti.
"Deja am inaugurat in luna octombrie primul camin studentesc in zona Vitan din Bucuresti. Era un fost camin de nefamilisti, pe care l-am modernizat si l-am adus la standardele unui hotel de trei stele. Fiecare camera are 2-3 paturi, televizor si baie", spune Turcu, adaugand ca un loc de cazare costa 100 de euro pe luna.
Investitia facuta in acest imobil, care insumeaza 110 camere, totalizand 330 de locuri, s-a ridicat la circa 1,4 milioane de euro.
"Avem toate locurile ocupate si mai avem 10.000 de cereri venite din partea studentilor. Din acest motiv, am decis sa mai deschid alte patru camine studentesti, care vor insuma 1.500 de locuri de cazare si in amenajarea carora voi investi sase milioane de euro. Este vorba tot de foste camine de nefamilisti, care in acest moment nu mai sunt functionale", afirma Vasile Turcu.
Lucrarile la primele doua imobile vor incepe in ianuarie 2008 si vor dura circa trei luni.
"Mai sunt in negocieri pentru cumpararea a inca doua astfel de camine, dar discutiile merg destul de greu, pentru ca proprietarul este foarte dificil: statul roman. Ele sunt in prezent in paragina, fara geamuri si locuite de copii ai strazii. Eu nu cred ca Ministerul Invatamantului le va reabilita. Statul nu poate sa le intretina nici macar pe cele pe care le are", mai spune Turcu.
El afirma ca investitia intr-un camin studentesc se amortizeaza intr-un interval de 5-6 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.