Toata jumatatea de nord a Europei va fi dominata de un maxim de presiune. Acest maxim se va extinde si catre tarile sudice si de sud-est, determinand aici o circulatie a aerului in apropierea suprafetei solului, dinspre est spre ves
   Toata jumatatea de nord a Europei va fi dominata de un maxim de presiune. Acest maxim se va extinde si catre tarile sudice si de sud-est, determinand aici o circulatie a aerului in apropierea suprafetei solului, dinspre est spre vest. In straturile de deasupra, circulatia aerului este inversa, respectiv dinspre vest catre est. Va patrunde un aer mai cald si in aceste conditii poate sa apara ceata, fie cu reducerea vizibilitatii in primii metri de la sol sau ceata inalta, respectiv nori de tip stratiform, al caror plafon inferior poate porni de la cateva sute de metri. Toate acestea asigura o vreme de toamna, o vreme normala pentru aceasta perioada a anului. (meteorolog Romica JURCA)         BUCURESTI - max. 18°C - min. 5°C   Azi (joi): Cerul va fi variabil, iar vantul in general slab.   Maine (vineri): Cerul va fi variabil, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla in general slab. Maxima: 18°C, iar minima: 7°C.   Poimaine (sambata): Cerul va fi mai mult noros si vor fi conditii de ceata dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab. Maxima: 18°C, iar minima: 7°C.     La munte     Azi (joi): Cerul va fi variabil, cu innorari in Orientali, unde izolat va ploua slab. Maine (vineri): Vor fi innorari in Occidentali, unde izolat mai ales noaptea va ploua slab. In restul zonei montane, cerul va fi variabil, iar local, pe vai se va semnala ceata. Vantul va sufla slab si moderat pe creste. Poimaine (sambata): Cerul va prezenta innorari si va ploua slab, local in Muntii Banatului si izolat in restul zonei montane. Dimineata si noaptea pe vai va fi ceata.       Drumetii     Cabana Padis - Stana de Vale Durata: 6 h   Traseul porneste de la Cabana Padis. Dupa 1 ora si 30 min. da in Poiana Varasoaia, de unde se poate ajunge la Izvoarele Somesului Cald, dupa care urca pana in Saua Cumpanatelu, un important nod de drumuri turistice, si continua pe creasta. Dupa 1 ora si 45 min. ajunge in Varful Poieni (1.627 m), de unde coboara pana la Hotelul Iadolina. Pestera Onceasa are o lungime de 1.320 m. Dupa intrarea triunghiulara urmeaza o galerie de 67 m pana in Sala Domului, cu latimea maxima de 38 m si inaltimea de 26 m, in care sunt urme de sapaturi facute pentru a se scoate oseminte de urs de caverna. In partea dreapta, pestera continua printr-o galerie larga si orizontala, frumos concretionata mai ales in a doua sa jumatate.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.