Teatrul "Fani Tardini" din Galati participa zilele acestea la Festivalul International de Teatru din Poznan, organizat de Teatr Polski, festival dedicat anul acesta necunoscutilor din apropiere. Sunt invitate spectacole din Germania, Ungaria, Turcia
Teatrul "Fani Tardini" din Galati participa zilele acestea la Festivalul International de Teatru din Poznan, organizat de Teatr Polski, festival dedicat anul acesta necunoscutilor din apropiere. Sunt invitate spectacole din Germania, Ungaria, Turcia si Romania. Reprezentatia cu "Zuckerfrei/Fuck you Eu.ro.Pa!" de Nicoleta Esinencu (regia Alexandru Berceanu), a carui prezenta in Polonia este sprijinita de Institutul Cultural Roman din Varsovia, a avut loc ieri.
Pe 20 octombrie a avut loc, in cadrul aceluiasi festival, proiectia spectacolului "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" a Teatrului Mic din Bucuresti.
Pentru a face cunoscuta literatura romana recenta si a facilita accesul tinerilor scriitori romani pe piata editoriala poloneza, ICR Varsovia sustine publicarea unor texte ale acestora in urmatoarele numere ale uneia dintre cele mai cunoscute reviste literare din Polonia, "Lampa". La lansarea primului numar, care va avea loc in Varsovia, pe 25 octombrie, ora 19.00, la libraria "Tarabuk", si in Cracovia, in 26 octombrie, ora 13.30 (in sala de conferinte a Targului International de Carte), vor fi prezenti scriitorii Robert Serban si Radu Pavel Gheo. Traducerile vor fi citite de actrita Malgorzata Lipmann. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.