Magazinul nemtilor de la Metro Group se deschide azi in Bucuresti si va functiona 24 de ore din 24.Real isi propune multi clienti intr-o zona
ocolita pina acum de magazinele mari Retailerul german Real isi inaugureaza azi in Bucuresti primul magazin din grup, care va fi deschis non-stop. Hipermarketul din cartierul Vitan este al zecelea centru comercial si primul magazin deschis de compania germana de retail in Bucuresti. „Avem program 24 de ore din 24, avind in vedere traficul din Bucuresti si stilul de viata al romanilor. Multi dintre ei au cite doua joburi si nu prea au timp sa mearga la cumparaturi", a declarat Tjeerd Jegen, directorul general al Real Hipermarket Romania. In tura de noapte vor lucra circa 115 angajati, fata de 450, citi lucreaza pe timpul zilei. „Nu va fi un efort prea mare pentru noi avind in vedere ca si in celelalte magazine Real se lucreaza in timpul noptii, la bucatarie sau in alte departamente", a mai spus directorul Real. Cel de-al zecelea magazin Real va comercializa in Bucuresti peste 37.000 de produse alimentare si nealimentare pe o suprafata utila de vinzare de peste 7.700 de metri patrati. Spre exemplu, in Real se vind peste 235 de preparate din peste sau peste 500 de produse de panificatie si patiserie, dintre care 300 din productie proprie. De asemenea, clientii Real din Bucuresti sint singurii care pot testa in mod curent 48 dintre cele 700 de sortimente de vinuri existente in Romania sau in alte 19 tari. Aceasta este o premiera pentru hipermarketurile europene, serviciul fiind implementat in prezent doar in SUA.

In perioada urmatoare, Real va avea si o serie de promotii de genul „cumperi un produs si il primesti pe-al doilea gratis", precum si preturi speciale. De exemplu, in sectorul de articole sportive se vind branduri precum Nike, Adidas sau Reebok la preturi reduse. Astfel, o pereche de pantofi sport Nike costa 199,9 lei, in timp ce un tricou al aceluiasi brand poate fi achizitionat cu 69,9 lei. Reduceri sint si in departamentul de electrice si electrocasnice: un cuptor cu microunde poate fi cumparat cu 99,9 lei, un frigider costa 829 de lei, in timp ce un televizor cu diagonala de 37 de centimetri are un pret de 169,9 lei.

Noul hipermarket Real a necesitat o investitie de 27 de milioane de euro si se intinde pe o suprafata totala construita de 14.590 de metri patrati, dispunind de o parcare de 500 de locuri. Investitiile Real, care face parte din grupul german de retail Metro, se cifreaza in Romania la 200 de milioane de euro. Compania a intrat pe piata romaneasca in 2006, cind a deschis opt magazine. Pentru acest an, retailerul intentioneaza sa mai deschida doua unitati, dintre care una in cartierul bucurestean Berceni. Pina la sfirsitul anului 2008, compania si-a planificat sa ajunga la 21 de magazine deschise in Romania.