„4, 3, 2" a cistigat luni seara Hollywood World Award, o distinctie care anticipeaza cu precizie cistigatorul statuetei aurite destinate Celui mai bun film strain.

Trofeul a fost acordat la sfirsitul celei de-a patra editii a Hollywood Film Festival. Juriul international, prezidat de editorul american al publicatiei „Screen International", Mike Goodridge, a fost format din 14 membri: Teresa Cavina, Dan Fainaru, Manuel Grosso, Nicole Guillemet, Jim Hamilton, Sandra Hebron, Allan Hunter, Tobias Kniebe, Derek Malcolm, Richard Moore, Despina Mouzaki, Jacob Neiiendam, Jonathan Romney si Ilda Santiago.

Filmul lui Mungiu „4 luni, 3 saptamini si 2 zile" a concurat in acest an cu pelicula „Control", avindu-i in rolurile principale pe Alexandra Maria Lara si regizata de Anton Corbijn, „The Diving Bell And The Butterfly", de Julian Schnabel, „Persepolis", de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, sau „Silent Light", de Carlos Reygadas, alaturi de alte patru pelicule. La editiile precedente ale festivalului au mai fost nominalizati doi regizori romani: Corneliu Porumboiu cu „A fost sau n-a fost?", in 2006, si Cristi Puiu cu „Moartea domnului Lazarescu", in 2005. Este insa prima data cind un regizor roman ia premiul.