Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a cheltuit, anul acesta, peste 600.000 de lei pentru reprezentarea Romaniei la targurile internationale de carte, potrivit unui bilant prezentat  de secretarul de stat Demeter Andras.
Pentru Targul de l
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a cheltuit, anul acesta, peste 600.000 de lei pentru reprezentarea Romaniei la targurile internationale de carte, potrivit unui bilant prezentat de secretarul de stat Demeter Andras.
Pentru Targul de la Ierusalim, din februarie, MCC a alocat 48.000 de lei, scriitori invitati fiind Florina Ilis si Eugen Campus. Pentru standul romanesc de la Targul de Carte de la Paris s-au cheltuit 171.408 de lei, invitati fiind scriitorii Irina Mavrodin, Adrian Cioroianu, Andrei Pippidi, Gabriela Adamesteanu, Nicolae Manolescu, Basarab Nicolesco si Dinu Flamand.
Pentru Targul de la Leipzig din martie s-au cheltuit 171.408 de lei, iar pentru cel de la Budapesta 25.000 de lei. La Targul de la Praga, din mai, s-au cheltuit 28.427 de lei, unde si-au prezentat lucrari Petru Cimpoiesu si Gabriel Chifu, iar standul Romaniei de la Barcelona, din luna octombrie, a costat 61.596 de lei, fiind prezentate carti ale scriitorilor Bogdan Ghiu, Traian Cosovei, Angelica Lambru, Pedrode la Pena si editorul Antonio Huerga.
Cea mai mare suma de bani a fost alocata de MCC Targului de Carte de la Frankfurt, 297.867 de lei.
Ministerul Culturii si Cultelor va mai organiza standuri la Targul de la Istanbul, intre 27 octombrie si 4 noiembrie pentru care vor fi alocati 47.993 de lei, invitati fiind scriitorii Dan Slusanschi si Eugen Negrici si la Targul de carte de la Doha, din perioada 28 noiembrie - 8 decembrie. Standul Romaniei de la Doha are un buget de 43.196 de lei, urmand ca Gabriel Chifu sa-si prezinte creatiile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.