Cifra de afaceri a organizatiilor mafiote din Italia se ridica la 90 de miliarde de euro, adica sapte la suta din produsul intern brut al tarii, informeaza un studiu publicat de asociatia intreprinzatorilor si comerciantilor italieni. Raportul anual
Cifra de afaceri a organizatiilor mafiote din Italia se ridica la 90 de miliarde de euro, adica sapte la suta din produsul intern brut al tarii, informeaza un studiu publicat de asociatia intreprinzatorilor si comerciantilor italieni. Raportul anual al asociatiei "Confesercenti" se refera la infractionalitatea economica si arata "o infiltrare din ce in ce mai mare a organizatiilor infractionale cu caracter mafiot in domeniul economic" din Italia. Directorii marilor companii italiene, in special cele care se ocupa de afacerile publice, prefera sa colaboreze cu mafia decat sa denunte santajele la care sunt supusi, potrivit raportului. Aceste companii sunt cotate la bursa si au sediul la Milano si Torino, in partea industriala nordica a tarii. Prin extorcare, furt, escrocherie, contrabanda, adjudecarea constructiilor fara permis sau prin contrafacere, cifra afacerilor din infractionalitatea economica se ridica la 90,5 miliarde de euro, iar costul pentru comercianti este de 30 de miliarde de euro. Extorcarea de fonduri este practicata asupra a 160.000 de comercianti, in special din regiunile sudice italienesti: Sicilia, Calabria, Campania si Apulia. In sectorul agricol, majoritatea activitatilor de producere a produselor precum pestele, laptele, cafeaua si painea se afla sub controlul mafiot. In Napoli, organizatia mafiota Camorra controleaza aproape 2.500 de brutarii. Contrafacerile genereaza o cifra de afaceri de sapte miliarde de euro anual, iar jumatate din bani provin din domeniul modei. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.