Compania americana Apple a afisat o crestere de 67% a profitului obtinut in al patrulea trimestru al anului fiscal 2006-2007, vanzarile produselor iPod si iPhone depasindu-le pe cele ale computerelor Macintosh, informeaza Reuters. "Nu exista niciun d
Compania americana Apple a afisat o crestere de 67% a profitului obtinut in al patrulea trimestru al anului fiscal 2006-2007, vanzarile produselor iPod si iPhone depasindu-le pe cele ale computerelor Macintosh, informeaza Reuters. "Nu exista niciun dubiu cu privire la faptul ca vanzarile de computere Mac sunt inca influentate de comercializarea produselor iPod si iPhone", a declarat presedintele companiei de consultanta tehnologica Creative Strategies, Tim Bajarin.
Profitul net a urcat la 904 milioane de dolari, sau 1,01 dolari pe actiune, in al patrulea trimestru fiscal, de la 542 milioane de dolari, sau 62 de centi pe actiune, in 2006. Veniturile au crescut cu 29%, la 6,22 miliarde de dolari.
Compania a beneficiat de asemenea si de o scadere a preturilor la componentele electronice, ridicandu-si marja profitului brut la 33,6%.Apple a declarat ca se asteapta ca aceasta cifra sa scada la 31% in trimestrul curent, odata ce preturile la anumite produse vor incepe din nou sa se majoreze.
Apple a estimat si un profit de 1,42 dolari pe actiune si un venit de 9,2 miliarde de dolari pentru primul trimestru al anului fiscal curent, peste estimarile facute de analistii de pe Wall Street, de 1,40 de dolari pe actiune si un profit de 8,7 miliarde de dolari.
"Se pare ca Apple se asteapta la un sezon de sarbatori extrem de productiv din punctul de vedere al vanzarilor, care, dupa parerea mea, este sustinut de lansarea iPhone in Europa", a declarat analistul firmei Cross Research, Shannon Cross.
In timpul trimestrului, Apple a livrat 1,12 milioane de aparate iPhone, ce au fost comercializate in Statele Unite ale Americii incepand cu sfarsitul lunii iunie, iar vanzarile la produsele iPod au crescut cu 17% fata de 2006, insa cele 10,2 milioane de unitati vandute au fost sub majoritatea asteptarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.