Procurorii DIICOT au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Gheorghe Badescu, Buran Bosneag si Viorel Romanescu, sub acuzatia de constituire a unui grup de crima organizata in vederea comiterii de infractiuni, fals de moneda si alte valori, se
Procurorii DIICOT au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Gheorghe Badescu, Buran Bosneag si Viorel Romanescu, sub acuzatia de constituire a unui grup de crima organizata in vederea comiterii de infractiuni, fals de moneda si alte valori, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public. Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi introdus si pus in circulatie pe teritoriul Romaniei 178.000 de bilete la ordin falsificate, in valoare de 370 de milioane de dolari, emise de o banca americana declarata in faliment inca din anul 1996. Procurorii sustin ca intreaga activitate infractionala a fost coordonata de inculpatul Krunislav Jovanovic, rezident in Romania in perioada 1990-2005, care ar fi pus bazele unei retele internationale de crima organizata, cautand atragerea in cadrul gruparii a unor persoane care puteau si aveau disponibilitatea sa realizeze falsificarea unor instrumente financiar - bancare si sa asigure transportul si introducerea acestora pe teritoriul altor state. Badescu, Bosneag si Romanescu au fost arestati din august 2006 pana in 5 ianuarie 2007, ei fiind ulterior cercetati in stare de libertate. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.