"Consider ca, impreuna cu intreaga echipa BCR, am obtinut pana acum un succes deosebit. Astazi doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul major
"Consider ca, impreuna cu intreaga echipa BCR, am obtinut pana acum un succes deosebit. Astazi doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul majoritar, voi parasi banca incepand cu 1 decembrie 2007. Sunt convins ca succesorul meu va continua povestea de succes a BCR si le urez, pe aceasta cale, dansului si bancii, toate cele bune", a declarat Nicolae Danila. La randul sau, presedintele executiv al Erste Group, actionarul majoritar al BCR, Andreas Treichl, a spus despre Danila ca a fost cel care le-a oferit stabilitatea necesara, experienta extinsa precum si angajamentul sau personal pentru succesul programului de integrare a BCR in cadrul Erste Group. Inlocuitorul sau, Manfred Wimmer, a condus echipa responsabila de achizitia Bancii Comerciale Romane de catre Erste Group. In prezent, acesta este vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group. "Manfred Wimmer este solutia ideala pentru aceasta pozitie. Dumnealui cunoaste foarte bine atat grupul Erste, cat si operatiunile noastre din Romania si este perfect pregatit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup si avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul urmator", a mai afirmat Treichl. Wimmer va ocupa temporar pozitia de CEO. Prioritatile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare si Dezvoltare, imbunatatirea sistemului de management si a modelelor de performanta in BCR, precum si intarirea pozitiei de lider de piata a bancii, dupa care va fi ales un nou presedinte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.