Acestea au fost cuvintele folosite de Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu marti, cu ocazia lansarii ultimului volum semnat Horia-Roman Pata­pievici, "Despre idei & blocaje". Discutiile s-au axat in jurul situatiei actuale din cultura roma
Acestea au fost cuvintele folosite de Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu marti, cu ocazia lansarii ultimului volum semnat Horia-Roman Pata­pievici, "Despre idei & blocaje". Discutiile s-au axat in jurul situatiei actuale din cultura romaneasca, iar ideea principala pe care au insistat vorbitorii, chiar tema volumului, este lipsa unei piete de schimb a ideilor, esentiala pentru orice cultura mare. Libraria Carturesti s-a dovedit neincapatoare, fiind asaltata de cei ce au dorit sa participe la eveniment. In ceainarie, publicul a ras, a aprobat sau a ramas pe ganduri, insa le-a oferit cu generozitate aplauze celor trei vorbitori care, mai in gluma, mai in serios, s-au comparat cu un alt celebru trio, de data asta de tenori (n.r. - Luciano Pavarotti, Placido Domingo si Jose Carre­ras). Plecand de la un articol pu­blicat in 1996, volumul lui Horia-Roman Patapievici trage un semnal de alarma. Cartea incearca sa explice discrepantele dintre cultura autoh­to­na, caracterizata ca o cultura mica, si cea occidentala, unde exista un schimb permanent de idei care permite valorilor sa se afirme. Horia-Roman Patapievici a anuntat ca in viitorul apropiat va fi organizata o dezbatere publica pe aceasta tema. Seara s-a incheiat cu o sedinta de autografe, iar Patapievici a fost asaltat de fanii care doreau sa ramana cu o amintire. (P.F.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.