Meciul Romania - Olanda a fost facut sandvis intre doua campanii de presa. Prima coperta, conceputa din idee saraca, s-a topit repede in istoria reziduala. Marele scandal al biletelor de intrare la meci a avut ecou de fundul curtii, esuand in mulge
Meciul Romania - Olanda a fost facut sandvis intre doua campanii de presa. Prima coperta, conceputa din idee saraca, s-a topit repede in istoria reziduala. Marele scandal al biletelor de intrare la meci a avut ecou de fundul curtii, esuand in mulgerea tapului ispasitor. Cea de-a doua campanie parea, cel putin la prima vedere, a fi realizata intr-o cheie ceva mai sofisticata. Subiectul ales - plecarea lui Victor Piturca de la carma nationalei - beneficia de credibilitatea repetabilei erori. Piturca o mai patise. El a mai fost inlaturat de la echipa nationala dupa ce obtinuse calificarea la un turneu final. Pe langa argumentul naravului din fire, de aceasta data au fost aduse in discutie si oferte misterioase, extrem de tentante care i-ar fi creat insomnii lui Piturca.


Capcana ingenios conceputa a facut multe victime. Unele, nevinovate. Muritorului de rand nu i se poate reprosa lipsa informatiei. Grav mi se pare insa faptul ca s-au inscris la cuvant, in sustinerea zvonului, persoane care paraziteaza spatiul public cu placerea groasa de a le sti pe toate. Tentatia i-a jucat festa domnului care are tot mai multe crampe-n palarie. L-am auzit pe Dumitru Dragomir afirmand ca el stia despre oferta de vreun milion de euro sosita pe adresa lui Piturca. Cat despre ofertant, mucles. Secret. Nici o vorbulita. Doar stiti ca discretia l-a caracterizat pe Corleone chiar si in perioada cooperativizarii fotbalului. Asadar, nu era sa dea el in vileag amanuntele afacerii tocmai cand in joc se aflau interesele unui prieten.


Prietenia lui Mitica Dragomir cu Victor Piturca este reala si de apreciat in consecinta. Numai ca in cazul de fata Mitica a mintit. De ce? Scopul e nobil. Crezand si el in zvonuri, care altfel confirmau valoarea prietenului Piti, nu s-a mai informat de la sursa, s-a grabit si a slobozit porumbelul.


Adevarul adevarat despre statutul antrenorului la echipa nationala l-am aflat direct de la sursa. Victor Piturca a declarat ritos ca nu pleaca de la echipa nationala si nici nu a primit vreo oferta concreta. Victor Piturca a declarat ca nu ar pleca la ora actuala nici chiar daca i s-ar oferi un contract de zece milioane de euro. Ganduri de stabilitate au si conducatorii federatiei. Si ei au promis argumente financiare corespunzatoare performantelor echipei.


Am sapat si la radacina zvonului. Se pare ca acesta a fost lansat de o casa de pariuri care astfel a mai inventat o miza aducatoare de profit. Urma ca jucatorii sa fie recrutati din randul credulilor. Propagandisti ai afacerii, voluntari sau involuntari, au fost ziaristii care au promovat zvonul. Contracandidatii propusi pentru a-l inlocui pe Piturca - Hagi, Andone, Rednic, Sabau, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, Razvan Lucescu sau chiar Zenga - reprezentau si ei subiect de pariu. Ce-ar mai fi de spus? Nimic in afara de comanda STOP JOC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.