In anul 2006, comparativ cu anul precedent, numarul bunurilor durabile care au fost cumparate de romani a crescut la principalele categorii de produse: aparatura audio, televizoare, frigidere si congelatoare, masini de gatit cu gaze, masini electrice
In anul 2006, comparativ cu anul precedent, numarul bunurilor durabile care au fost cumparate de romani a crescut la principalele categorii de produse: aparatura audio, televizoare, frigidere si congelatoare, masini de gatit cu gaze, masini electrice de spalat rufe, aspiratoare de praf, autoturisme si abonamente la telefonia mobila, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica.
O crestere importanta a numarului de produse ce revin populatiei s-a inregistrat la abonamentele de telefonie mobila. Numarul abonamentelor la 1.000 locuitori a crescut cu 30,7% in 2006 fata de 2005 (de la 618,0 la 807,8 abonamente la 1.000 locuitori) si cu 30,3% la 100 de gospodarii (de la 181,1 abonamente la 236,0 la 100 gospodarii).
Imbunatatiri ale inzestrarii populatiei s-au inregistrat si la aspiratoarele de praf, masini de gatit cu gaze, frigidere si congelatoare, aparatura audio, masini electrice de spalat rufe, televizoare. Inzestrarea populatiei cu autoturisme in anul 2006 a crescut fata de anul 2005 cu 7,7% la 1.000 de locuitori (de la 126,7 la 136,5 bucati) si 7,5% la 100 de gospodarii (de la 37,1 la 39,9 bucati). Inzestrarea populatiei cu bunuri de folosinta indelungata se evalueaza prin numarul de bunuri de folosinta indelungata care revine, la sfarsitul anului, la 1.000 locuitori sau la 100 gospodarii.
Numarul de bunuri de folosinta indelungata care revine la 1.000 locuitori sau la 100 gospodarii se determina prin raportarea existentului de bunuri de folosinta indelungata de la sfarsitul anului la populatia stabila sau la numarul total de gospodarii.
Existentul de bunuri durabile la sfarsitul anului se calculeaza scazand din existentul de bunuri de folosinta indelungata de la inceputul anului, numarul bunurilor scoase din uz in anul de referinta si adaugand resursele disponibile de folosinta indelungata.
Datele privind numarul de autoturisme si de abonamente la telefonia mobila se preiau de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, si respectiv, de la operatorii de telefonie mobila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.