Initierea unui referendum pe tema votului uninominal este o actiune disperata a presedintelui Traian Basescu, care demonstreaza, de fapt, cat de rau sta PD in aceste alegeri, a declarat, ieri, pentru Mediafax, vicepresedintele executiv al PRM, Lucian
Initierea unui referendum pe tema votului uninominal este o actiune disperata a presedintelui Traian Basescu, care demonstreaza, de fapt, cat de rau sta PD in aceste alegeri, a declarat, ieri, pentru Mediafax, vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas.
"Scopul presedintelui Traian Basescu este clar, de a se implica in campania pentru alegerile europarlamentare", a opinat Bolcas. Potrivit deputatului PRM, lui Basescu ii este indiferenta soarta votului uninominal. "Imi este foarte greu sa cataloghez atitudinea unor doamne si a presedintelui Basescu, pentru care suprema satisfactie este sa se afiseze", a mai afirmat Lucian Bolcas, referindu-se la modul in care Basescu se va implica, folosind pretextul referendumului, in campania pentru Parlamentul European.
Şi anuntul privind asumarea raspunderii Guvernului pe votul uninominal este contestat de PRM. "Prin pozitia sa, Guvernul demonstreaza ca, pe de o parte, este vorba de un dictat pe care il incearca asupra Parlamentului, iar, pe de alta parte, dovedeste ca, din pacate, Guvernului i s-au inmuiat genunchii de asa-zisa amenintare cu referendumul", a spus Lucian Bolcas. In opinia sa, este anormal ca Executivul sa isi asume raspunderea in Parlament pentru votul uninominal atat timp cat au fost declansate dezbaterile parlamentare privind un proiect de lege in acest sens. "Pentru noi, care stim ca legile sunt adoptate de Parlament si nu prin referendum, amenintarea cu referendumul este la fel de periculoasa ca in situatia in care ne-ar ameninta cu un salam", a adaugat deputatul. PRM s-a pronuntat ferm impotriva introducerii asa-zisului vot uninominal si isi mentine pozitia, a conchis Bolcas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.