Valoarea de piata a sapte din proprietatile imobiliare detinute de  Fabian in Romania era evaluata la sfarsitul lunii trecute  cu 43% peste suma totala a investitiilor initiale 105 milioane euro. Evaluarea facuta vizeaza cladirile de birour
Valoarea de piata a sapte din proprietatile imobiliare detinute de Fabian in Romania era evaluata la sfarsitul lunii trecute cu 43% peste suma totala a investitiilor initiale 105 milioane euro. Evaluarea facuta vizeaza cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache din Bucuresti, precum si ansamblurile rezidentiale New Town si Lakeview din Capitala si un complex de locuinte din Timisoara. La sfarsitul lunii iunie cele sapte proprietati au fost evaluate la 90,4 milioane de euro, actuala valoare de piata reprezentand o apreciere de 16%. Raportul nu analizeaza valoarea cladirii de birouri EvoCenter si parteneriatul incheiat de Fabian cu dezvoltatorul american AIG/Lincoln pentru constructia unui imobil de birouri de 23.000 de metri patrati in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Investitiile fondului britanic in Romania totalizeaza 62.850 de metri patrati de birouri in Bucuresti si 443 apartamente in Capitala si in Timisoara. Cea mai semnificativa diferenta intre valoarea de piata si cea a investitiei este inregistrata in cazul proiectului New Town, dezvoltat in parteneriat cu firma irlandeza Mivan, a carui valoare de piata a fost evaluata la 17,4 milioane euro, in timp ce investitia a fost de doar 5,8 milioane euro. Valoarea de piata a proiectului a crescut de la ultima evaluare, la sfarsitul lunii iunie, cu 10%. O crestere importanta este consemnata si de proiectul rezidential din Timisoara, achizitionat in luna iuniecu 1,6 milioane euro si evaluat la sfarsitul lunii septembrie la 3,5 milioane euro. Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii. Anul trecut, Fabian a atras fonduri de 40 de milioane euro prin listarea pe Alternative Investment Market, piata administrata de Bursa de Valori din Londra, in vederea finantarii de proiecte imobiliare in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.