Autoritatile din Dubai vor lista la bursa, in luna noiembrie, circa 20% din actiunile Dubai Ports World, cu activitati si in Romania, intr-o operatiune care ar putea deveni cea mai mare oferta publica initiala din Orientul Mijlociu si care evalueaza
Autoritatile din Dubai vor lista la bursa, in luna noiembrie, circa 20% din actiunile Dubai Ports World, cu activitati si in Romania, intr-o operatiune care ar putea deveni cea mai mare oferta publica initiala din Orientul Mijlociu si care evalueaza operatorul portuar la circa 20 miliarde dolari.
Actiunile companiei de stat Dubai Ports World, unul dintre cei mai mari operatori mondiali de terminale maritime, care a gestionat aproximativ 6% din traficul global de containere anul trecut, vor fi listate la bursa Dubai International Financial Exchange pe 26 noiembrie, informeaza Reuters, citat de Mediafax.
Oferta publica initiala (IPO) evalueaza Dubai Ports World la 19-20 de miliarde de dolari, potrivit unei surse apropiate situatiei.
Din 4 octombrie, investitorii internationali vor putea avansa oferte pentru titlurile Dubai Ports World, in functie de intervalul de pret indicat de companie. Oferta publica initiala, probabil cea mai importanta operatiune de acest tip derulata in Orientul Mijlociu, se va incheia pe 15 noiembrie. La inceputul lunii octombrie, o sursa apropiata situatiei a declarat ca Dubai Ports World vizeaza obtinerea unor venituri de pana la 4,2 miliarde dolari pana la sfarsitul anului, din vanzarea unei participatii de 20% din capital.
Aceasta suma ar depasi cele 2,72 miliarde de dolari obtinute de Saudi Telecom in cadrul celei mai mari oferte publice initiale din Orientul Mijlociu de pana acum, organizata in anul 2003. Saudi Telecom a mai vandut ulterior actiuni unor fonduri guvernamentale, suma totala obtinuta ajungand la 4,08 miliarde de dolari.
Compania este prezenta din 2004 si in Romania, dupa ce, in decembrie 2003, a incheiat cu Administratia Porturilor Maritime SA un contract de inchiriere a Terminalului Mol II S din Portul Constanta Sud - Agigea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.