Conform rezultatelor financiare slabe afisate de bancile americane, criza creditelor se extinde si in directia de larg consum, afectand pietele, scrie Financial Times, citat de NewsIn.
Pentru a acoperi pierderile, bancile americane si-au majorat
Conform rezultatelor financiare slabe afisate de bancile americane, criza creditelor se extinde si in directia de larg consum, afectand pietele, scrie Financial Times, citat de NewsIn.
Pentru a acoperi pierderile, bancile americane si-au majorat rezervele cu cel putin 6 miliarde dolari, indicand faptul ca responsabilii bancari cred ca numarul consumatorilor care nu isi vor putea achita creditele sunt in crestere.
''Ce a inceput ca doar o problema a sectorului creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc s-a extins considerabil in spatiul creditelor ipotecare, iar problemele se agraveaza intr-un ritm mai rapid decat ne asteptam'', declara Michael Mayo, analist al Deutsche Bank.
''In plus, se observa cresterea problemelor in sectorul creditelor pentru automobile, care ar putea sau nu sa fie o tendinta de sezon, insa bancile au emis semnale ca starea sectorului creditelor de larg consum este mai slaba decat se estima'', adauga acesta.
''Exista probleme legate de imprumuturile de larg consum, ce se extind peste criza imobiliara deja cunoscuta. Sectorul creditelor pentru automobile reprezinta o noua sursa de ingrijorare'', declara Dick Bove, analist al Punk Ziegel.
Multe banci din America si-au dublat sau chiar triplat rezervele pentru acoperirea pierderilor cauzate de neplata creditelor.
Imprumuturile cu intarzieri de plata de peste 90 de zile au crescut anul acesta pana la 5,53 miliarde dolari, fata de suma de 3,66 miliarde dolari inregistrata in 2006.
''Mentalitatea a suferit modificari foarte rapide'', spune Rick Klingman, trader al BNP Paribas. ''Actiunile sunt afectate de ingrijorarile privind castigurile bancare si de problemele sectorului creditelor in general'', adauga acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.