Ministrul Transporturilor a spus ca aceasta crestere a taxei de drum, care ajunge la 60 de procente, a fost decisa inca din 2002, in baza negocierilor cu Uniunea Europeana, astfel incat rovinieta sa se apropie de valoarea din celelalte tari europene.
Ministrul Transporturilor a spus ca aceasta crestere a taxei de drum, care ajunge la 60 de procente, a fost decisa inca din 2002, in baza negocierilor cu Uniunea Europeana, astfel incat rovinieta sa se apropie de valoarea din celelalte tari europene. "Vom analiza posibilitatea diminuarii acestei cresteri de 60 la suta", a spus Orban, care a adaugat ca o eventuala diminuare nu ar trebui sa fie totusi semnificativa. Tariful pentru utilizarea retelei nationale de drumuri, rovinieta, cu o durata de un an, va fi de la inceputul anului viitor de 28 de euro pentru un autoturism Euro II si peste si de 40 de euro pentru un autoturism non-euro, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. "Planurile noastre sunt ca pana in 2013 sa ajungem cu dezvoltarea infrastructurii la un nivel apropiat de cel al UE. Pentru asta este nevoie de investitii majore, si cred ca soferii sunt de acord sa mai faca un mic sacrificiu stiind ca vor avea drumuri mai multe si mai bune", a adaugat ministrul. El a mai aratat ca vestul tarii va beneficia investitii importante in urmatorii ani, exemplificand cu judetul Arad, pentru care exista deja planificati peste un miliard de euro pentru proiecte de infrastructura. Cea mai mare parte a banilor vor fi cheltuiti pentru autostrada Nadlac-Arad-Timisoara si pentru pasaje rutiere peste calea ferata, pe DN 7. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.