Eforturile sale au esuat tocmai pentru ca Cecilia s-a simtit coplesita de atentia sa constanta, spun prieteni ai presedintelui francez. Presedintele francez Nicolas Sarkozy si sotia sa Cecilia s-au despartit joi, de comun acord. Anuntul facut de Palatul Elysee a pus astfel capat speculatiilor care durau de cateva saptamani cu privire la mariajul celor doi si a confirmat informatiile aparute in presa, potrivit carora perechea prezidentiala a mers, in secret, luni, la un judecator pentru a initia procedura de divort. Eforturile lui Sarkozy de a pastra relatia cu Cecilia au atins punctul culminant dupa ce acestia s-au impacat, dupa o separare care a durat cateva luni. Sotii Sarkozy s-au despartit temporar in 2005, dupa ce toata lumea a aflat de relatia doamnei Sarkozy cu publicitarul franco-american Richard Attias. Insa, dupa cateva luni, cei doi Sarkozy s-au impacat sub presiunea unui adevarat "bombardament" mediatic. Revenirea in cuplu a CÈciliei a fost foarte atent orchestrata pentru media: in timpul unei vizite in Guyana, la sfarsitul lunii iunie 2006, fotografii si cameramanii au putut realiza cate imagini au vrut cu cei doi, aflati la bordul unei barci.
"S-a straduit prea mult"
Dupa aceasta reintoarcere acasa, Cecilia a fost foarte discreta in timpul campaniei electorale a sotului sau, ea alegand sa nu apara in public la nici unul din mitingurile lui Sarkozy. Mai mult decat atat, ziarele din Hexagon au dezvaluit, dupa alegerile din primavara, ca sotia presedintelui nou ales nu a votat in cel de-al doilea tur de scrutin. Surse apropiate presedintelui spun ca acesta intrerupea foarte des sedintele de lucru pentru a vorbi cu sotia sa la telefon. Presedintele francez i-a propus, de asemenea, sotiei sale sa-i adopte cele doua fiice din prima ei casatorie, cu omul de televiziune Jacques Martin, desi pe atunci acesta era inca in viata. Membrii familiei si prietenii lui Nicolas Sarkozy spun ca acesta s-a straduit prea mult, lucru constientizat si de presedintele francez. "Orice lucru care inainte ii placea (Ceciliei n.r.) acum nu ii mai place", s-a plans presedintele unui prieten. Intr-un interviu pentru revista Elle, Cecilia Sarkozy a insistat ca fostul sau sot se va descurca mai bine fara ea. "I-am consacrat lui Nicolas douazeci de ani din viata mea, douazeci de ani care n-au fost intotdeauna usori, douazeci de ani in care eu am stat in umbra", a declarat Cecilia.
In ceea ce priveste copiii cuplului, Cecilia a mai declarat: "Am fost nelinistita din cauza reactiei lor. Dar Judith si Jeanne-Marie sunt mari iar Nicolas este si va fi mereu tatal lor vitreg. In ceea ce-l priveste pe Luis, el a reactionat foarte bine: este un copil care are nevoie in jurul lui de calm, ca orice copil. Imi doresc foarte mult sa ma ocup de el". Pentru Nicolas, Cecilia are doar ganduri bune, urandu-i sa fie un lider cat mai bun pentru Franta si sa fie fericit "pentru ca merita asta".
ntrebata de Elle la cine s-a gandit cel mai mult in momentul in care a luat aceasta decizie, Cecilia a declarat: "La mama. Cand Nicolas a fost ales presedinte, multi mi-au spus <<Ce fericita va fi mama ta pentru tine>>. Eu m-am gandit la ea in acel moment si stiu ca ea va fi alaturi de mine. Mama are o forta a caracterului exemplara si ne-a crescut in ideea corectitudinii si demnitatii".
Fosta doamna Sarkozy a dezmintit informatia potrivit careia a prezentat o falsa imagine a relatiei lor pentru a-l ajuta pe Nicolas Sarkozy sa castige alegerile prezidentiale. "Eu si Nicolas nu am mintit niciodata. Am incercat sa recladim si sa salvam relatia noastra. Pana la final", a spus aceasta. (D.M.)