Statul Major al armatei turce a anuntat duminica moartea a 23 de rebeli kurzi si a 16 militari turci in confruntarile violente din apropierea granitei irakiene la ora la care luptele continuau.

Potrivit agentiilor straine de presa, ambuscada a fost lansata de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a anuntat ca a capturat un grup de soldati turci. Acestea sint cele mai mari pierderi suferite in ultimul an de armata turca in sud-estul tarii, unde separatistii din PKK (considerat drept organizatie terorista de catre Ankara, UE si SUA) lupta pentru independenta.

Atacul apare dupa patru zile de la decizia parlamentului turc de a autoriza, daca vor fi necesare, incursiuni ale militarilor in nordul Irakului, pentru a ataca bazele rebelilor kurzi din regiune. Liderul regiunii autonome kurde din Irak a declarat ca se va apara daca armata turca va incepe incursiunea militara. „Nu vom fi prinsi la mijloc in razboiul dintre PKK si Turcia, dar daca Kurdistanul va fi atacat, ne vom apara cetatenii", a declarat liderul kurd Masud Barzani, dupa o intilnire cu presedintele irakian, Jalal Talabani, si el de origine kurda. (S.M.)