Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a oprit activitatea a 27 de gradinite in urma unei campanii de controale in toata tara.

Principalele deficiente constatate au fost neprecizarea, in mod concret, a sumei al
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a oprit activitatea a 27 de gradinite in urma unei campanii de controale in toata tara.

Principalele deficiente constatate au fost neprecizarea, in mod concret, a sumei alocate hranei din totalul achitat prestarii lunare a serviciilor; contractele de prestari servicii nu erau semnate de parti, fiind incomplete, neavind prevazute capitole cum ar fi clauze de reziliere si penalitati, iar predarea cunostintelor se realiza dupa o programa neavizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Controlul a mai constatat ca la unele gradinite numarul maxim de copii admisi la o grupa, respectiv 20, este depasit, solicitarile intrecind in cele mai multe cazuri capacitatea unitatilor, raportat la normele in vigoare.

ANPC explica faptul ca achitarea unei sume de bani de catre parinti pentru ca micutii sa beneficieze de educare, de instruire si de hrana in spatii special amenajate obliga aceste unitati de invatamint sa ofere servicii conforme cu clauzele contractuale asumate. Inspectorii Autoritatii au constatat abateri de la normele legale in vigoare la 282 dintre cele 478 de gradinite controlate, dispunind aplicarea a 211 avertismente si 71 de amenzi contraventionale, in valoare de 336.100 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.