Comisia de negociere a solicitat ofertantului sa imbunatateasca oferta depusa, pana ieri, acesta fiind ultima prelungire a ofertei permisa de legislatie. "Pana azi (n.r.- ieri), 21 octombrie 2007, ofertantul Eurocopter SAS Franta nu a depus oferta fi
Comisia de negociere a solicitat ofertantului sa imbunatateasca oferta depusa, pana ieri, acesta fiind ultima prelungire a ofertei permisa de legislatie. "Pana azi (n.r.- ieri), 21 octombrie 2007, ofertantul Eurocopter SAS Franta nu a depus oferta finala imbunatatita si irevocabila la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Ca urmare, procesul de privatizare a IAR S.A. Ghimbav se va relua", se arata intr-un comunicat al Autoritatii. Reamintim ca, in urma anuntului de privatizare a IAR S.A. Ghimbav, publicat la sfarsitul anului 2006 in presa nationala si internationala, Eurocopter SAS Franta a depus singura oferta de privatizare. Ulterior AVAS a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei, conform Legii 137/2002, privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, cu modificarile si completarile ulterioare, care stabileste ca "institutia publica implicata poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare pentru perioade succesive ce nu pot depasi 30 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 180 de zile".
Deciziile Autoritatii de prelungire succesiva a valabilitatii ofertei au fost motivate de intentia de a folosi toate instrumentele legale pentru finalizarea acestei tranzactii. IAR S.A. Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave. Compania franco-germana Eurocopter, o divizie a gigantului EADS, este cea mai mare firma producatoare de elicoptere civile din lume. Eurocopter are o filiala in Romania inca din 2001, Eurocopter Romania, firma rezultata din asocierea IAR Ghimbav cu Eurocopter-Franta, la care IAR Ghimbav detine 49% din actiuni si partea franceza 51% din actiuni. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.