Temandu-se ca vor fi concediati daca se opresc de buna voie, ei suna la 999 in timp ce continua sa sofeze si ofera detalii politistilor in legatura cu numerele de inregistrare si locul unde se afla. De asemenea, atunci cand o patrula de politie trece
Temandu-se ca vor fi concediati daca se opresc de buna voie, ei suna la 999 in timp ce continua sa sofeze si ofera detalii politistilor in legatura cu numerele de inregistrare si locul unde se afla. De asemenea, atunci cand o patrula de politie trece pe langa ei, soferii se roaga sa fie arestati, in pofida faptului ca acest lucru inseamna o noapte petrecuta in inchisoare si plata unei amenzi. Aceasta dezvaluire a fost facuta de comandantul departamentului de politie care se ocupa de combaterea amenintarii reprezentate de soferii de camion suprasolicitati, din Europa de Est, pentru automobilistii britanici. "Nu indraznesc sa se opreasca la un telefon public, asa ca ne suna din masina. Spun: <<Sunt obosit. Conduc de prea multe ore. Va rog sa ma opriti pentru ca sunt periculos. Daca veti face acest lucru, promit ca nu voi mai lucra la aceasta companie>>", explica un ofiter de politie. El adauga ca soferii sunt arestati si acuzati ca nu respecta normele de conducere sau ca ignora informatiile de trafic. "Soferii primesc o celula calduroasa cu pat si mic dejun dimineata, inainte de a merge la tribunal. Odihna este binevenita, deoarece, de multe ori, aceasta este singura pauza corespunzatoare timp de mai multe zile", a adaugat el. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.