Un criminal din Suceava, care, imediat ce a ajuns dupa gratii si-a descoperit vocatia de pictor, a ajuns la o performanta care i-ar putea face invidiosi pe multi artisti. A bifat deja al 16-lea vernisaj. Detinutul, Dorin Blaga, de 35 de ani, din loc
Un criminal din Suceava, care, imediat ce a ajuns dupa gratii si-a descoperit vocatia de pictor, a ajuns la o performanta care i-ar putea face invidiosi pe multi artisti. A bifat deja al 16-lea vernisaj. Detinutul, Dorin Blaga, de 35 de ani, din localitatea suceveana Vatra Dornei, nu si-a expus lucrarile numai prin Tribunale si Penitenciare cum s-ar crede,el reusind sa-si prezinte creatiile si in galerii de arta.

Ultima expozitie a avut-o saptamana trecuta la Palatului de Justitie din Suceava. Ne povesteste ca a picta icoane a devenit felul lui de a trai. „Aveam talent la desen inca dinainte de a fi arestat. In penitenciar mi-am cultivat aceasta inclinatie si astfel am ajuns sa pictez icoane. Am invatat totul din mers. M-au ajutat si o serie de prieteni care m-au pus in legatura cu pictori de meserie de la care am primit o serie de sfaturi. Familia mi-a adus carti si incet, incet am deprins tainele picturii bizantine”, a povestit Dorin Blaga. Realizarea de icoane nu este singura indeletnicire a tanarului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.