Inca un parc salvat pentru Targu-Mures. Ordonanta de Guvern care interzice constructiile pe spatiul verde a dat peste cap un plan de investitii a Consiliului Local Targu-Mures.

Alesii locali au votat concesionarea unui spatiu verde din in
Inca un parc salvat pentru Targu-Mures. Ordonanta de Guvern care interzice constructiile pe spatiul verde a dat peste cap un plan de investitii a Consiliului Local Targu-Mures.

Alesii locali au votat concesionarea unui spatiu verde din intravilanul municipiului, pe care urma sa fie construit un ansamblu de locuinte cu 200 de locuri de parcare, cu pretul defrisarii unui parc. Hotararea a fost contestata atat de organizatiile de protectie a mediului, cat si de Prefectura Mures.

Planurile administratiei s-au naruit insa dupa adoptarea ordonantei, iar acum edilii vor trebui sa gaseasca solutii nu doar pentru amenajarea spatiului verde respectiv, ci si pentru delimitarea mai multor spatii verzi. Acum fiecare targumuresean se bucura de 5,6 mp de spatiu verde, departe de cei 26 de metri europeni. Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, care a sustinut o conferinta de presa chiar in fata spatiului verde nedorit, a declarat ca orice act care permite construirea pe spatiul verde este nul, ceea ce inseamna ca parcul va ramane targumuresenilor.

Ministrul Mediului a facut o plimbare cu bicicleta prin Targu-Mures, insotit de Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, si de cativa zeci de biciclisti. Ministrul Borbely s-a aratat ingrozit de cat de greu se deplaseaza biciclistii prin Targu-Mures, desi coloana oficiala a fost condusa de masini de politie. Korodi a declarat ca Ministerul Mediului lucreaza impreuna cu Ministerul Dezvoltarii la o hotarare de guvern prin care autoritatile publice vor fi obligate ca la construirea noilor drumuri sa prevada piste pentru biciclete.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.