Trei dintre cei mai importanti oficiali chinezi, inclusiv vicepresedintele Zeng Qinghong, isi vor parasi functiile de conducere, au decis participantii de la cel de-al XVII-lea Congres al Partidului Comunist Chinez.

Luo Gan si Wu Guanzheng vor avea aceeasi soarta cu seful lor, ca urmare directa a faptului ca cei trei au fost inlaturati din Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez. Anuntul este vazut ca o prima faza a eliminarii vechilor politicieni din functiile importante "de partid si de stat", pentru a face loc unei noi generatii de lideri. Comitetul format din noua membri este cel mai important organism politic din tara. Un al patrulea membru, Huang Ju, a decedat in aceasta vara si va fi de asemenea inlocuit.

CLASIC IN VIATa. Parca pentru a arata ca un adevarat congres comunist, in cadrul acestuia s-a decis ca "conceptul de dezvoltare stiintifica" al presedintelui Hu Jintao sa fie inclus in constitutia partidului.

In cadrul intalnirii de astazi a Comitetului Central se asteapta ca acesta sa ofere un nou mandat presedintelui Hu Jintao.