In timpul vizitei, Crucianelli va avea o serie de intalniri cu ministrul de Interne roman, Cristian David, cu Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe, Adrian Vierita, precum si cu consilierul diplomatic al presedintelui Romaniei, Anca Ili
In timpul vizitei, Crucianelli va avea o serie de intalniri cu ministrul de Interne roman, Cristian David, cu Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe, Adrian Vierita, precum si cu consilierul diplomatic al presedintelui Romaniei, Anca Ilinoiu. Aflat intr-o vizita la Bucuresti, primarul orasului Torino, Sergio Chiamparino, a criticat, joi, lipsa fondurilor europene pentru combaterea imigratiei ilegale in Italia, adaugand ca autoritatile din cele doua tari vor semna o serie de acorduri pentru prezentarea unor proiecte comune, la Bruxelles. Dupa cum a subliniat Chiamparino, comunitatea romana din Torino este cea mai importanta de pe teritoriul Italiei, cu 35.000 de imigranti, dar a avertizat ca exista riscul ca aceasta sa fie afectata de imaginea minoritatii romane de etnie roma, care se ocupa cu traficul de droguri, prostitutie sau exploatarea minorilor si traieste dupa legi proprii, din furturi sau cersit. Responsabilul italian a indicat, in acest context, ca Roma si Bucurestiul vor prezenta Comisiei Europene proiecte comune, pentru obtinerea de resurse financiare atat pentru statele care furnizeaza imigranti, cat si cele care primesc. La randul sau, ambasadorul italian la Bucuresti, Daniele Mancini, a afirmat ca problema imigratiei este una transnationala, care nu poate fi rezolvata la nivelul ambasadei, al autoritatilor locale sau chiar al Guvernului, ci numai cu ajutorul fondurilor de la Bruxelles. Mancini a calificat drept speculatii mediatice informatiile referitoare la posibile masuri pe care autoritatile italiene le-ar putea introduce pe piata muncii, pentru excluderea imigrantilor din Romania. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.